Прочитај ми чланак

ТО СРБИ: Орлићи надиграли Мексико за прво место у групи! (ВИДЕО)

0

Наша репрезентација наставља такмичење на Мундијалиту после победе над Сомбреросима од 2:0.

Отишла је екипа Вељка Пауновића на „крај света“ да покаже свој раскошан таленат, а то им за сада и више него успева! Србија је у трећем мечу у групи Д савладала Мексико са 2:0 головима Немање Максимовића и Андрије Живковића и на тај начин себи обезбедила осмину финала Мундијалита.

Плесали су Орлићи у Данедину! Плесали су и у претходна два меча, можда пропустили да извуку неки бод против Уругваја, да убедљивије победе Мали, али им се против Сомбрероса све вратило са каматом.

Игра – само за пожелети. Све оно што већ годинама недостаје у нашем фудбалу виђено је овог раног преподнева. Висок пресинг, агресивност, близина приликом чувања противничког играча, специјализоване акције, изостанак грешака, лепи голови, сигурност приликом сваког контакта…

Меч није могао боље да почне! Већ у другом минуту видели смо „специјал“ Вељка Пауновића – и то из аута. Живковић је бацио лопту попут Рорија Делапа, Сергеј Милинковић-Савић ју је са прве стативе убацио у петерац, а тамо се најбоље снашао Немања Максимовић.

После овог поготка много се лакше дисало јер је нашем националном тиму и реми „радио посао“. Међутим Орлићи нису стали, као што би им м,ожда менталитет поднебља одакле долазе наложио, већ су кренули још јаче. Награда је стигла у 43. минуту када је Андрија Живковић постигао фантастичан погодак из слободњака.

У другом полувремену је мало опао ритам меча Гутјерез и Дијаз су имали добре шансе, али је Предраг Рајковић одлично реаговао не само тада, већ и у неколико наврата касније када је сачувао мрежу Орлића. До краја меча сигурна игра наших младих фудбалера и сигуран улазак у осмину финала такмичења са првог места групе Д, док ће Мексиканци већ сада морати кући.

Противник ће нам, такође у Данедину, бити једна од трећепласираних екипа из група Е или Ф (Нигерија (Мађарска) и Фиџи (Хондурас), према садашњем стању на табелама), а расплет у тим групама је у недељу.

Мундијалито – резултати:

 Група Д

Србија – Мексико 2:0
/Максимовић 2, Живковић 43/

Уругвај – Мексико 1:1
/Акоста 17 – Траоре 44/

Табела: Србија 6, Уругвај 4, Мали 4, Мексико

Извор: Моцарт.спорт