Прочитај ми чланак

Тако се то ради: Партизан помогао Звезди!

0

vaterpolo

„Искористићемо долазак Барселонете и захвалио бих се Влади Вујасиновићу и Партизану што су нам уступили спаринг партнера на један тренинг“, каже тренер Црвене звезде Дејан Савић.

Сви би требало да се угледају на природу ривалтета који постоји између ватерполо клубова Партизан и Црвена звезда.

Гест који су направили црно-бели пред велики испит који очекује црвено-беле превазилази локалне стандарде и дијаметрално се разликује од односа кошаркашких и фудбалских секција:

Партизан је уступио свог спаринг партнера, Барселонету, Црвеној звезди! Тренер Партизана Владимир Вујасиновић, који је домаћин Барселонети на заједничким припремама два клуба, помогао је бившем саиграчу и пријатељу, али и ривалу, тренеру Црвене звезде Дејану Савићу, пославши Шпанце на један тренинг црвено-белих.

Тако је Звезда добила оно што јој је било преко потребно уочи реванш меча последње рунде квалификација за Лигу шампиона, у којем дочекује славни Про Реко у намери да надокнади четири гола минуса из прве утакмице у Италији. Про Реко је тај дуел добио 9:5, а реванш је на програму у суботу на „Ташмајдану“.

„Оно што нам је недостајало су јаке припремне утакмице. Искористићемо максимално долазак Барселонете на припреме са Партизаном и овим путем бих се захвалио Влади Вујасиновићу и Партизану што су нам уступили свог ривала на један тренинг“, рекао је Савић.

„Направићемо генералну пробу пред суботњи меч. Нисмо успели у последња два првенствена кола да увежбамо неке акције, јер смо имали, за нас, два слаба противника. Дуел са Реком је тежак, улазимо максимално, знам да јуримо резултат, али нада увек постоји“, додао је тренер Звезде Дејан Савић.

Црвена звезда је званични шампион Европе из 2013. године, док је Партизан седму титулу освојио 2011. године.

(Мондо)