Прочитај ми чланак

СТОЈКОВИЋ СЕ ОДРИЧЕ ПАСОША: Партизан надиграо европску Звезду, бод иде на Маракану

0

Фудбалери Партизана и Црвене звезде ремизирали су у 158. "вечитом" дербију одиграном у Хумској. Црно-бели имали више од игре, о Звездином голу ће се причати.

Први овосезонски вечити дерби завршен је нерешеним резултатом 1:1 (1:0). Партизан је у вођство довео Рикардо Гомеш, Звезда у наставку до бода голом који ће бити прегледаван још много пута.

Мало ко је очекивао да би у 158. „вечитом“ дербију Партизан могао да буде тим који ће доминирати и стварати шансе, али се на терену од првог минута могло видети управо то.

Комплетно прво полувреме Партизан је доминирао и стварао прилике, док је тим Владана Милојевића деловао непрепознатљиво.

Партизан: Стојковић, Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Н. Г. Милетић (од 88′ Урошевић) – Здјелар, Шћекић – Јанковић, Пантић, Закарић – Рикардо Гомеш (од 80′ Николић)

Црвена звезда: Борјан – Стојковић, Дегенек, Бабић, Родић (од 76′ Гобељић) – Крстичић, Чаушић (од 46′ Јованчић) – Кафу (од 61′ Симић), Бен, Марин – Боаћи

Након само 25 секунди игре клизање Милана Борјана могло је скупо да кошта Звезду, али је голман црвено-белих уз помоћ Срђана Бабића ипак успео да сачува мрежу и спречи Марка Јанковића да доведе Партизан у предност.

Црногорски репрезентативац био је најопаснији по противника у првом полувремену. У седмом минуту све је урадио маестрално али је завршница била лоша. Током првог дела Борјана су тестирали Данило Пантић и Немања Р. Милетић али се Звездин голман није дао савладати.

Након велике грешке Ричмонда Боаћија и лошег паса уназад уследила је одлична реакција Рикарда Гомеша који у ситуацији „1 на 3“ успева да изађе као победник и да Партизан доведе у предност у 33. минуту!

До краја првог дела исти играч је после још једне контре ушао у шансу али је лопта после асистенције Марка Јанковића отишла превише у страну па је Дегенек блокирао Рикардов ударац.

Током читавог првог полувремена Звезда је деловала непрепознатљиво и то потврђује податак да су једина два покушаја имали Ненад Крстичић и Милан Родић али ту није било проблема за Стојковића.

На старту другог дела игре слична слика као у првом полувремену. Након седам минута Данило Пантић снажним ударцем погађа пречку. Срећа је била уз Борјана и у 68. минуту. Рикардо је лоше захватио лопту, Марковић није стигао на време да је смести у мрежу, тако да је спикер на стадиону погрешио када је рекао да је пао други гол.

Звезда је постепено успела да дође до какве-такве игре. После корнера у 73. минуту пао је изједначујући гол али ће о њему тек бити речи.

Ричмонд Боаћи је шутирао, Стојковић избацио лопту у корнер, а додатни помоћни судија сигнализирао да је она прешла замишљену гол линију.

До краја није било промене резултата, некако се чинило да су тренери задовољни поделом плена, мада се мора рећи да је овога пута Партизан био ближи тријумфу.

Стојковић грми: „Сутра ћу се одрећи српског пасоша!“

Причаће се дуго о реакцији Владимира Стојковића и ономе што је рекао након 158. „вечитог“ дербија.

Чим се појавио у микс зони било је јасно да је бесан, а то је потврдио чим је проговорио. Распалио је Стојковић као из топа.

„Први пут у животу ме је срамота што сам Србин, што је неко упропастио овако леп фудбалски догађај. Одрећи ћу се сутра српског пасоша. Видећете! Не могу да издржим, не могу да се контролишем! Ово је срамно! Ово никад у животу нисам видео да се деси, поготову на дербију. Да је гол, а кунем вам се да није… Мораш 300% да будеш сигуран. Он није могао да види лопту од мене. А ја сам биу унутра и извадио сам лопту пре него што је ушла цела. Знате како се осећам… Не знам шта да кажем“, рекао је Стојковић.

Оваква реакција голмана Партизана стиже након гола којим је Црвена звезда дошла до ремија у 158. „вечитом“ дербију.

Стојковић је још честитао играчима Звезде и рекао да су одиграли крајње коректну утакмицу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!