• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПСКИ КИК БОКСЕР: Ручном техником осветићу… ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

СРПСКИ КИК БОКСЕР: Ручном техником осветићу… ВИДЕО)

0

gag

(Телеграф)

Меч против Азербејџанца Забита Самедова, који је недавно победио једног од најталентованијих К1 бораца Мароканца Бадра Харија, одлична је прилика за српског „тешкаша“ да провери тренутне способности, а највише наде полаже у своју ручну „машину“

Најбољи српски кик боксер у тешкој категорији Драган Гаги Јовановић одмериће снаге са Забитом Самедовим у недељу у Азербејџану.

Борба на гостујућем терену против Самедова, који је крајем маја победио једног од најталентованијих бораца у историји К1 Бадра Харија, одлична је прилика да члан кик бокс клуба Црвена звезда Делије провери где се налази у односу на борце из светског врха.

– Велика је част што ћу одмерити снаге са таквим борцем, како бих се уверио за колике сам домете тренутно способан -рекао је Јовановић, и додао у које ударце највише верује.

– Волео бих да меч завршим ручном техником, да га убацим у моју “машину” с рукама. Борићемо се на његовом терену, где се очекује да ће он имати помоћ судија, па је моја шанса за победу нокаут!

Бивши светски и двоструки шампион Европе у кик боксу никада у каријери није имао страх пред улазак у ринг, а иста ситуација је и пред борбу са Самедовим.

– Да постоји страх, не бих се бавио овим спортом. Позитивна трема постоји, али када почне борба све престаје. Само се фокусирам на противника – изјавио је Јовановић, који и у 36. години има снаге за тренинг и борбу.

– Још имам такмичарског духа, снаге и све што ми је потребно за борбу. Меч са Самедовим је заказан изненада, па с обзиром на то да још постоје изазови, не могу да кажем кад ћу завршити каријеру – рекао је Јовановић кроз осмех, и присетио се како је почео да тренира кик бокс.

– Другар Влада Радовановић, који је тренирао у клубу Црвена звезда Делије, довео ме је на тренинг како бих смршао, јер сам имао 125 килограма. До тада сам дизао тегове, мислио сам да сам пун снаге, али кад сам дошао овде, схватио сам да су ми тегови непотребни. После пет месеци ушао сам у ринг првих неколико противника нокаутирао, а потом сам наставио до европског и светског трона – закључио је Јовановић.

Погледајте један од последњих тренинга Драгана Јовановића пред меч у Азербејџану…