Прочитај ми чланак

СРПСКА ОДБОЈКАШИЦА ПРОТЕРАНА ИЗ РУСИЈЕ: И то из крајње бизарног разлога

0

Бивша репрезентативка Србије у одбојци, Слађана Ерић, протерана је из Русије - преноси "Комсомољскаја правда".

Слађана се нашла у изузетно непријатној ситуацији из крање бизарног разлога. Наиме, њен клуб Протон-Саратов, није обновио визу на време.

Foto: Printscreen

„Женски одбојкашки клуб Протон Саратов изгубио је једну од најбољих играчица, средњег блокера из Србије, Слађану Ерић. То се десило, према изворима наших дописника из Саратова, због непрофесионалног понашања администрације њеног клуба“, преноси „Комсомољскаја правда“.

По сазнањима „КП-Саратов“ (дописничке службе Комсомољскаје правде из Саратова), десило се нешто незбалежено у професионалном спорту. Клуб није средио документа ове спортисткиње на време, како се то иначе чини када је реч о странцима у спорту. И, при лету у Чељабинск, на меч 27. јануара, Слађану су задржали приликом провере докумената на аеродрому „Шерементјево“. Екипа је летела преко Москве, јер директних летова из Саратова није било.

Резултат свега је да су је задржали три дана, после чега је решењем суда депортована из Русије, као особу која је прекршила миграционе прописе.

35-годишња одбојкашица потписала је у децембру уговор са Протон Саратовом до краја сезоне.

Слађана је у изузетно богатој каријери наступала за Црвену звезду, Алби, Волеро, Мурсију, поново Звезду, Модену, Галатасарај, Колубару, Партизан Визуру, Јединство из Брчког, Визуру и Тент пре одласка у Протон. Од 2002. до 2007. бранила је боје наше репрезентације.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!