Прочитај ми чланак

Срби „тукли” Шпанце сред Шпаније!

0

Vaterpolo Srbijaorig(Б92)
Ватерполо репрезентација Србије савладала је на гостовању Шпанију 8:6 (1:3, 1:2, 4:0, 2:1), у петом колу Светске лиге.

Подмлађени тим Дејана Савића успео је да бриљантном игром у трећем периоду преокрене у Барселони и донесе четврту победу у такмичењу, иако је већ обезбеђен пласман на завршни турнир.

Најефикаснији био је Ћук са три гола, два је постигао Мандић, а по један Шапоњић, Матовић и Дедовић. Србија је са максималних 12 бодова окончала наступ у групи Б, па ће у јуну играти на финалном турниру у Чељабинску.

Није добро почело у Барселони, Шпанија је повела 3:0, да би Мандић са два, те Ћук једним голом смањили на 4:3 на полувремену. У трећем периоду „делфини“ су потопили домаћина, који није имао решења у нападу.

Мрежу Шпаније тресли су Матовић, Шапоњић, па Деводић за максималних 8:4, да би ривал у финишу само ублажио пораз. Гиљермо Молина и Ћави Ваљес постигли су по два гола за „фурију“

„Момцима свака част. Почетак је био несигуран али смо поправили игру у одбрани. Она је до краја била феноменална, Шпанци нису имали решење. Са друге стране нашли смо решење за њихов пресинг, померили га и то је резултирало бољим нападом и головима.

Честитке сви заслужују, од обојице голмана до сваког играча.Били су борбени, пожртвовани и концентрисани иако су први пут играли у оваквом саставу“, казао је селектор Србије Дејан Савић.

У осатлим мечевима победе су остварили Црна Гора и Мађарска и тако осигурали коло пре краја прва места у групама А и Ц и пласирали се на завршни турнир на коме ће од европских селекција учествовати и домаћин Русија.

Ватеропло Светска лига, 5. коло:
Шпанија – Србија 6:8 ( 3:1, 1:2, 0:4, 2:1)

Базен Барселоне. Гледалаца 1400. Судије: Садеков (Русија), Тот (Румунија). Играч више: Шпанија 8 (5), Србија 5 (3). Петерци: Шпанија 1 (0), Србија 1 (1),

Шпанија: Пинедо, Гутерес, Агиран, Ексрибано, Молина 2, Мингел, Естељер, Еспањол 1, Валес 2, Пероне, Де Леро 1, Тебар

Србија: Г.Пијетловић, С.Рашовић, Мандић 2, Марковић, Шапоњић 1, Ешкерт, Ћук 3, В.Рашовић, Матовић 1, Убовић, Дедовић 1, Вапенски, Б. Митровић