Прочитај ми чланак

СРБИ: Дајте нам Хрвате! ХРВАТИ: Хоћемо Србе!

0

По свим анкетама, фудбалски фанови у обе земље сањају о међусобном дуелу већ у групи Светског првенства.

Навијачи фудбалских репрезентација Србије и Хрватске волели би да се ове две селекције нађу у истој групи на СП у Русији.

Према анкети Курира, 36 одсто испитаних је пожелело Хрвате у истој групи са Србима. Слично је и у комшилуку. На порталу Гоал.хр изашли су резултати гласања хрватских навијача који су бирали ривале из свих шешира, а чак 22,9 одсто њих се изјаснило за Србију као ривала у групи.

Opлови у квалификацијама

Након што су дуге и исцрпљујуће квалификације за Светско првенство на свим континентима завршене, извучена је занимљива статистика. На 874 одигране утакмице постигнута су 2.454 гола, а оно што је нашим љубитељима фудбала најзанимљивије је податак да су „орлови“ на листи најефикаснијих заузели веома високо 11. место са просечно два поготка по утакмици. Укупно гледано, Србија се нашла на 18. месту, а посебно је занимљиво да су наши фудбалери били ефикаснији од Аргентине, Енглеске, Француске…

1. Немачка 10 утакмица 43 гола
2. Белгија 10 утакмица 43 гола
3. Бразил 18 утакмица 41 гол
4. Шпанија 10 утакмица 36 голова
5. Португал 10 утакмица 32 гола
18. Србија 10 утакмица 20 голова
21. Аргентина 18 утакмица 19 голова
24. Енглеска 10 утакмица 18 голова
25. Француска 10 утакмица 18 голова

Милан Лане Јовановић, чувени српски фудбалер, сматра да је добро што српски навијачи желе Хрвате, јер то показује веру у фудбалере.

– Волео бих да будемо у групи коју ћемо проћи (смех)! Ако је веровати анкетама у Србији и Хрватској, изгледа да и једни и други верују у своје репрезентације. То уопште није лоше. Увек у групи прижељкујеш онога којег можеш да прођеш. То је добар индикатор – казао је Лане Јовановић и наставио:

– Не бих за ривала волео Немачку, Француску, Енглеску, Бразил, Шпанију и Аргентину. Сви остали могу (смех).

Аљоша Асановић, некадашњи фудбалски репрезентативац Хрватске, куртоазно је изјавио да би волео да се две репрезентације мимоиђу у почетној фази на Мундијалу.

– Ваљда је нормално што Хрвати желе Србе у групи и обрнуто (смех). Ја не бих волео. Било би боље и за нас и за вас да се састанемо у полуфиналу. Хрватска има сјајну генерацију, играче који играју кључне улоге у најјачим европским клубовима, и зато сматрам да морамо направити резултат у Русији. Србија такође има квалитет, јер је доминантно прошла групу – рекао је Аљоша Асановић.

Нови јунак

Милан Лане Јовановић верује да Србија и сада има фудбалера његових карактеристика, који игра срцем и залагањем на терену диже екипу:

– Свака генерација има своје јунаке. Овај српски тим има и појединце и тим. Мали Митровић је дао шест голова. То је убица од центарфора. Захвалан сам нашим фудбалерима што ћу са својим синовима гледати Србију на СП у Русији.

Селектор Швајцарске

Селектор фудбалске репрезентације Швајцарске Владимир Петковић оценио је могућност да његова селекција на СП у Русији игра са Србима и Хрватима.

– Србија је изненађујуће освојила прво место у групи и играла је као права екипа у овом циклусу. Надам се да је нећемо извући из четвртог шешира, јер има квалитет. Задовољан сам што нећемо бити с Хрватском у истој групи. Њих желим у полуфиналу – истакао је Петковић.

БОНУС ВИДЕО

Наш прослављен фудбалски тренер и селектор Милан Живадиновић., у емисији „Интервјуи”, у продукцији медијске куће „Центар”, причао о о Вељку Пауновићу и млађим категоријама репрезентације Србије (01:03:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.