Прочитај ми чланак

СПЕКТAКЛ У ДЕРБИЈУ: Ватерполисти од -4 до ремија против Мађара

0

vaterpolo srbija mađarska

Ватерполисти Србије ремизирали су против Мађарске са 13:13 (3:5, 3:4, 3:2, 4:2) на старту такмичења у групи A на Олимпијским играма.

Термин меча није баш популаран, у 9.00 по локалном времену, на мегдан су изашле две најреномираније репрезентације света, а Мађари су много боље почели дуел.

 Играло се практично „гол за гол“ дуго, пред крај прве деонице су „делфини“ направили грешку са играчем више, што је казнио Денеш Варга за 3:4, а надовезао се Вамош, па су Мађари на прву паузу отишли са два гола предности.

Наставак је донео кризу, Манхерц је одвео наше северне суседе на 4:7, Залаки је одржао +3, да би после Мандићевог поготка Габор Киш поставио коначан резултат полувремена (6:9).

Није Дејан Савић у паузи разбудио екипу, Митровића је заменио Гојком Пијетловићем, који је био на одличном нивоу иако је рано примио гол за 6:10.

Са неколико сјајних одбрана дао је крила тиму да смањи на 9:10, серијом Јакшића, Филиповића и Ћука, а инат је прорадио и у одлучујућем периоду. Филиповић је трећим голом изједначио на 12:12 и увео утакмицу у неизвесну завршницу, како доликује ватерполо класику.

На крају, при 12:13, четири секунде пре краја, Филиповић је неодбрањиво закуцао лопту у горњи десни угао. Он је био најефикаснији са четири гола, по два су постигли Никић и Ћук. Ранђеловић, Стефан Митровић, Душко Пијетловић, Мандић и Јакшић једном су затресли мрежу, Мађаре је Хошњански предводио са три поготка.

У групи A, са Србијом и Мађарском су још Грчка, Бразил, Aустралија и Јапан.