Прочитај ми чланак

ШПАНСКИ “АС”: Екс-ЈУ репрезентација – задрхтао би и амерички “дрим-тим”!

0

Bogdanović i Šarić kosarka

Шпански “Ас” је саставио списак од 12 играча, а ван тима је остало више од десет НБА кошаркаша и бар још толико великих талената из Евролиге.

Када бисмо саставили екипу кошаркаша из бивше СФРЈ и амерички „дрим-тим“ не би могао мирно да спава. Некада моћна репрезентација од 1989. до 1991. године освојила је два ЕП и једно СП, а распала се пред Олимпијске игре у Барселони 1992. Тренутно велики таленти са ових простора наступају за шест различитих земаља, од тога пет учествују на ЕП.

Шпански „Ас“ је саставио списак од 12 играча, а ван тима је остало више од десет НБА кошаркаша и барем још толико великих талената из Евролиге. Овај тим би имао просек година 25,6, а представљао би искусну и веома квалитетну екипу спремну за велика дела.

ЕКС-ЈУ тим, плејмејкери: Милош Теодосић (Србија), Горан Драгић (Словенија). Бекови: Богдан Богдановић (Србија), Марио Хезоња (Хрватска). Крила: Бојан Богдановић (Хрватска), Никола Калинић (Србија). Крилни центри: Немања Бјелица (Србија), Дарио Шарић (Хрватска), Мирза Телетовић (БиХ). Центри: Никола Пековић (Ц. Гора), Анте Томић (Хрватска), Никола Вучевић (Ц. Гора).

Извор: Новости.рс