Прочитај ми чланак

ШПАНЦИ ХОЋЕ ДА ОСЛАБЕ „ОРЛОВЕ“! Уникаха саветује Недовића да не иде на ЕП!

0

Тренер Уникахе Ђоан Плаза каже да би клуб највише волео да Немања Недовић пропусти Европско првенство у кошарци овог лета.

– Да, било би сјајно када би одморио, али на прави начин што значи да паузира 15 дана и да за то време сам ради на својим мишићима и телу. Ако би овог лета одмарао било би боље по нас – казао је за Б92 Плаза.

Шпански стручњак који тренира Недовића и Муслија, каже да је ова сезона врло важна за Немањину клупску каријеру, сада када је српски играч почео да игра добро и константно.

– Једна од ствари које смо му рекли јесте да је ово лето веома битно за њега. Можда не кључно, али свакако важно. Мора да напредује у овим стварима које сте напоменули, попут одбране. Талента има, ту смо сагласни. Ако хоће да игра 70 утакмица јер имамо Евролигу следеће године и жели да буде ‘франшизни играч’ у било ком тиму, у Малаги сада, али следеће године можда у ЦСКА онда мора да побољша и своје физичко стање и тело, изнутра и споља – казао је тренер Уникахе.

Недовић је током ове сезоне имао проблема с повредама, а повреде стопала и зглоба у марту довеле су у питање његово учешће у финалу Еврокупа. Српски интернационалац је играо, а Уникаха је освојила Еврокуп.