Прочитај ми чланак

СП БРАЗИЛ – БАКСУЗАН 13. МЕЧ: Нигерија продужила црну серију

0

nigeria iran ig

Фудбалери репрезентација Нигерија и Ирана оправдали су очекивања – одиграли су најлошији меч до сада на Мундијалу и приредили први реми у Бразилу, тек у 13. утакмици на шампионату.

Првенство у земљи фудбала, самбе и кафе дупло је ефикасније од прошлог у Јужној Африци, на 12 мечева виђен је чак 41 гол, док је за исто време пре четири године било свега 20.

Иран – Нигерија 0:0

Стадион: Баишада Арена – Куритиба. Гледалаца: 39.081. Судија: Карлос Вера (Еквадор).

Иран: Хађиђи, Хејдари (од 89. Шојеи), Сади, Хосеини, Садеги, Некунам, Тајмуран, Монтазери, Гоканеџад, Деђагах (од 78. Јаханбакш), Полади.

Нигерија: Ењеама, Емброуз, Ошанива, Обоабона (од 29. Јобо), Омеру, Микел, Онази, Азиз (од 69. Одемвинги), Муса, Мозес (од 52. Амеоби), Еменике.

 

Утакмице су биле праве посластице све до окршаја Нигерије и Ирана, чија представа може да се оцени великом нулом. Није било ни шанси, ни опасности, па ако је неко пропустио да одгледа овај дуел, није ништа пропустио.

Да су постигли бар један погодак, изједначио би се или оборио рекорд са Светског првенства из 1958. када је тек у 14. мечу први пут било 0:0.

„Супер орлови“ су једино успели да продуже своју црну мундијалску серију, јер су заборавили када су последњи пут славили на светским првенствима.

Било је то 1998. године против Бугарске (1:0), а од тад су одиграли чак девет мечева без победе, рачунајући и ову утакмицу са Ираном.

Ова репрезентација је у последњих девет утакмица на СП успела једном да тријумфује, такође те 1998. када су савладали САД са 2:1, а ово је Иранцима најбољи старт у историји Мундијала, јер су на претходна три поражени у првом мечу.

Овакав исход најлошијег меча до сада у Бразилу највише одговара селекцији Босне и Херцеговине, која ће у дуелима са Ираном и Нигеријом тражити пут до нокаут фазе.

Мозесова нула

Виктор Мозес је требало да буде један од адута Нигерије, али је његов учинак – 0 приређених шанси, ниједна одузета лопта, ниједан добијен ваздушни дуел, 0 пресечних додавања и 0 успешних продора.

Због свега тога, селектор Стивен Кеши није имао куд, па је био принуђен да га замени и уведе Шолу Амеобија у 52. минуту.

(Блиц)