Прочитај ми чланак

СП у ОДБОЈЦИ: Србија поражена од САД у мечу за бронзу

0

Одбојкаши Србије поражени су од Сједињених Америчких Држава у четири сета, у мечу за бронзу на Светском првенству.

Американци славили су резултатом – 23:25, 25:17, 32:30, 25:19.

Фото: FIVB

Изабраници Николе Грбића одиграли су меч испод очекивања, а пресудан је био трећи сет који је САД добио после велике борбе 32:30.

Србија Светски шампионат у Италији и Бугарској завршава на одличном четвртом месту и треба честитати нашим одбојкашима на свеукупно веома добром турниру.

Најефикаснији у српском тиму био је Дражен Лубурић са 12 поена, док је Американце са 29 предводио Метју Андерсон.

Када је реч о току меча, Србија је веома пожртвовано отворила сусрет и већ на првом техничком тајм-ауту имали смо предност. Играли су боље наши одбојкаши током првог сета и заслужено нам је и припао (25:23).

Међутим, енергија нам је доста пала у наставку сусрета, док су Американци пуцали од самопоуздања. Посебно је бриљирао Метју Андерсон, а Србија није успела да искористи повреду капитена Сандера.

Други сет убедљиво припада САД, а потом је у трећем виђена велика борба. Србија је играла са другом поставом, али је и таква држала прикључак. Код резултат 25:24 за „Орлове“, имали смо напад, али је Петрић упасивљен. После тога је Андерсон поентирао и изједначио.

То је била последња шанса и на крају су Американци сет добили са 32:30. У четвртом није било много узбуђења, САД је доминирао и заслужено дошао до победе.

У финалу од 21.15 састају се Пољска и Бразил.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!