Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ У НОВОМ ПАЗАРУ: Навијачи седели и звиждали док је интонирана химна Србије

0

Навијачи у Новом Пазару извиждали су химну "Боже правде" пред трећи меч финала плеј-офа одбојкашке лиге Србије у којој се састају Нови Пазар и Војводина.

Док је свирала српска химна са трибина у Новом Пазару чули су се звиждуци, а део навијача седео је на столицама, иако је обичај да се из поштовања стоји.

Снимак Јавног сервиса се убрзо проширио друштвеним мрежама.

Инцидент са химном десио се и прошле године током финала Купа у Новом Пазару. Тада је одлучено да се химна не интонира, о чему је Курир писао у више наврата.

Нови Пазар је у утакмици славио са 3:0 (25:16, 26:24, 25:14), па је предност Новосађана у финалној серији плеј-офа смањио на 1:2.

Најефикаснији код Новопазараца били су Марко Радосављевић и Ирфан Хамзагић са по 12 поена, а следили су их Алекса Поломац са 10, Марко Вукашиновић са девет и Бењамин Даца са шест поена.

„Психолошки тешка утакмица, али добро је што опет показујемо шампионски карактер. Знамо да играмо кад је најпотребније. Меч смо преломили добрим сервисом и мирним блоком, где смо успели да ривала држимо под сталним притиском“, рекао је тренер Пазараца Хамза Затрић.

На другој страни, Радиша Стевановић и Виталиј Сухињин уписали су по осам поена за Војводину, док је Милош Вемић поентирао пет пута.

„Честитике Пазару, играо је много смиреније и квалитетније од нас. Ушли смо индиспонирано у први сет, са много грешака, које смо поновили и у финишу другог сета. То је одлучило утакмицу“, оценио је тренер Војводине Неџад Османкач.

Меч у дворани Пендик, који је трајао сат и 23 минута, пратило је око 1.200 гледалаца.

Четврта утакмица финала Суперлиге у дворани Пендик на програму је у недељу од 19 часова.

Курир спорт