Прочитај ми чланак

СЈАЈНЕ ПАРТИЈЕ ЂОКОВИЋА У РИМУ ПОМОГЛЕ: Вајда и после Ролан Гароса!

0

Маријану одговарају турнири у Европи, проблем су далека путовања. Сада опет осећам сигурност, јер је са некадашњим сарадницима све уиграно - причао је Новак

ЧЕТИРИ турнира била су довољна Маријану Вајди да врати Ђоковића на прави пут. После елиминација у раним фазама Монте Карла, Барселоне и Мадрида, Новак је у Риму коначно показао да може опет да игра на највишем нивоу. Пласман у полуфинале Рима и сјајна партија против Надала измамиле су Вајдин осмех, а словачки стручњак је све ближи одлуци да не напушта опет своје место у боксу.

Маријан је свестан да у овом тренутку нико не може да помогне српском тенисеру као он и да ће нова промена тренера жестоко пољуљати његовог дугогодишњег пулена у периоду када се полако враћа у форму. Исто важи и за кондиционог тренера Гебхарда Фил-Грича.

– У периоду док сам мењао тренере имао сам много дилема. Ко ће са мном ићи на турнире, где ћу тренирати, на чему ћемо радити. Али, сада опет осећам сигурност, јер је са некадашњим сарадницима све уиграно. Тачно се зна ко шта ради – говорио је Новак у Риму.

Договор са Словаком је да се после Ролан Гароса подвуче црта и да се тада обаве конкретнији разговори око званичне сарадње са обојицом. Ђоковићева жеља да са старим тимом направи дугорочан план није спорна, а Вајда и Фил-Грич не желе да га оставе на цедилу. Успех у Риму потврдио је да су опет на правом путу, а спорно је само колико ће Маријан моћи времена да издвоји током сезоне.

Иако нема друге пословне планове (одбио да буде селектор Словачке), Вајда жели што више да помаже ћеркама тенисеркама, нарочито млађој која покушава да се прогура на ВТА туру. Словачком тренеру одговарају турнири и тренинзи у Европи, али су дуге турнеје по САД потенцијални проблем. Ипак, жеља за наставком сарадње је обострана, па је могуће доћи до решења које свима одговара.