• Почетна
  • СПОРТ
  • ШЕФИК: Погрешио сам што сам после Србије бранио за Црну Гору
Прочитај ми чланак

ШЕФИК: Погрешио сам што сам после Србије бранио за Црну Гору

0

denis-sefik-vaterpolo-srbija-crna-gora-1328585176-46896

Ватерполо голман Денис Шефик признаје да је одлуком да после Олимпијских игара у Пекингу 2008. године уместо за Србију у наставку каријере брани гол Црне Горе погрешио.

„Направио сам грешку што сам одлучио да браним за национални тим Црне Горе. Све што сам годинама стварао, деградио сам за те две године. После онога што сам доживео у Пекингу, где нисам заслужио да тадашњи селектор Удовичић има такав однос према мени, схватио сам да сам завршио у репрезентацији.

Сетио сам се да сам у Јадрану направио име, а имао сам и осећај да им дугујем, да су заслужили да браним за њих. Само није испало ни близу како сам планирао. Чак је било веома лоше по мене – прича мирним гласом Шефик, којег су Црногорци звали још 2006. године када су се осамосталили.

Он међутим Игре у Лондону не памти само по чињеници да је био други голман Црне Горе, већ и по одлуци да појача Црвену звезду.

„Годинама ме је звао пријатељ Викор Јеленић. Ипак, за време Игара разговарали смо Андрија Прлаиновић, Душко Пијетловић, Никола Рађен и ја. Договорили смо се, пружили руку једни другима и тог тренутка сам одлучио да дођем у Звезду“, прича Шефик и наглашава:

„Нигде није било као у Звезди. Међу играчима нема љубоморе, зависти, Дејан Савић се показао као одличан тренер, тачно зна ко је какав. Да нисмо били такви тешко бисмо прегрмели све проблеме. Нарочито после освојеног Купа када је речено да пара нема, да може да оде свако ко се снађе. Договорили смо се да останемо и освајањем четири круне остварили смо највећи успех у историји клупског ватерпола“ поносан је Шефик

 

(Новости)