Прочитај ми чланак

Карте на столу – Ово су поставе за 149. „вечити дерби“!

0

saponja640466751020150911191239Мање од 10 сати пре почетка 149. „вечитог дербија“ карте су се отвориле а тренери наших највећих клубова практично су открили које ће поставе послати на травнати тепих стадиона „Рајко Митић“.

Утакмица коју многи описију као највећу фудбалску светковину Србије заказана је за суботу од 18 часова што значи да је до почетка сусрета Црвене звезде и Партизана остало мање од 24 сата.

Када се у суботу буду састали у оквиру 9. кола Суперлиге Србије „вечити“ ће одмерити снаге 149. пут а карте су практично отворене иако међу навијачима постоји стандардно полемисање везано почетне саставе двеју екипа.

Након данашњих конференција за медије и онога што су новинари имали прилике да виде на тренинзима два тима током недеље на измаку, неће бити већих промена у односу на оно што би требало да буду очекивани састави.

Домаћин сутрашње утакмице ушао је у проблем у четвртак када се на тренингу повредио Срђан Плавшић због чега се очекује да трио иза нападача чине Идан Веред, Александар Катаи и повратник у Црвену звезду Славољуб Срнић.

Након трансфера Предрага Рајковића у Макаби улогу првог голмана преузео је Дамир Кахриман а бишем репрезентативцу Србије сутрашњи меч биће трећи овосезонски на голу Црвене звезде.

Када је у питању задња линија тима, „хемисферу“ држаће Марко Петковић и Саво Павићевић али би на левој страни могло да дође до „неочекиваних“ промена. Аргентинац Луис Ибањез спреман је да почне утакмицу баш као и капитен Александар Луковић али је питање хоће ли Гроф Божовић ризиковати са обојицом у стартној постави.

Наша је претпоставка да ће Лућо Ибањез кренути по левом боку а да ће Вукашин Јовановић заузети штоперску позицију. Александар Луковић би у том случају са клупе могао да покрије позиције штопера или левог бека у случају да нешто пође по злу.

Предност у нападу пре одласка на првенствену паузу добијао је Хуго Виеира па ту не би требало очекивати било какве промене.

22Црвена звезда – Кахриман, Петковић, Ибањез, Павићевић, Јовановић, Доналд, Грујић, Веред, Катаи, Срнић, Виеира

Што се тиче актуелног шампиона Србије промене у стартној постави требало би да буду незнатне. У односу на састав који је изнео већи део мечева од почетка првенства само би Немања Петровић требало да буде замењен и да његово место крај леве аут линије заузме повратник у Партизан Никола Лековић.

Како је Зоран Милинковић навео на конференцији за медије, Бразилац Фабрисио Дорнелас и Бугарин Валериј Божинов спремни су да почну утакмицу и њих двојицу би требало очекивати у стартној постави.

Новајлија Ален Стевановић шансу ће чекати са клупе, а нема сумње да ће управо чињеница да Зоран Милинковић има боље резервисте бити једна од предности црно-белих.

Поред повременог репрезентативца шансу ће са клупе за резерве чекати Саша Илић и Иван Шапоњић а то су играчи који могу много тога да промене својим уласном на терен.

1Партизан – Ж. Живковић, Вулићевић, Луковић, Балажиц, Фабрисио, Брашанац, Јевтовић, Бабовић, А. Живковић, Оумару, Божинов

Подсећамо да ће 149. „вечити дерби“ бити одигран у суботу од 18 часова.

Извор: Sportske.net