Прочитај ми чланак

РЕМИ РАДНИЧКОГ И ПАРТИЗАНА У НИШУ: Свима бод, Мажићу оштетио Београђане?

0

Црно-бели на гостовању у Нишу ремизирали са Радничким. Спорна ситуација виђена у 37. минуту када Мажић није досудио пенал за београдски тим

Какав дерби, страшан дерби. Дуел Радничког и Партизана апсолутно је оправдао епитет најзвучнијег меча 10. кола Суперлиге. Виђена су четири гола, предност Радничког од два гола, буђење црно-белих у финишу, али и оно што никако није за похвалу – очајну процену Милорада Мажића приликом играња руком Панкова у свом петерцу на истеку 36. минута, када није досудио чист пенал за Партизан. На крају најреалнијих и заслужених – 2:2 (1:0).

Почело је жестоко, са шансом на обе стране у првих шест минута. Најпре Ранђеловић после соло-продора у трећем минуту није успео да матира Стојковића са неколико метара искоса, а слична ситуација виђена је и на другој страни три минута касније, али је Шћекић тада шутирао поред десне стативе Ристићевог гола. После мирног периода игре где се углавном све дешавало на средини терена, Раднички је први задао ударац.Стојановић је у 35. минуту са десног бока идеално центрирао на главу Хаскићу, Милетић и Марковић су били далеко од нападача домаћих, па је Стојковић после шута са петерца морао по лопту у мрежу. А онда је само минут касније уследила сцена која је у великој мери одредила даљи ток меча…

Дуго су се сви питали где је Милорад Мажић, из Хумске и највише уочи вечитог дербија, али се то питање вероватно неће постављати у скорије време. Најбољи српски арбитар је после ангажмана у Кини очигледно имао проблема са аклиматизацијом, а боравак у најмногољуднијој земљи света је утицао и да му ослаби вид. Оно што он у 36. минуту није досудио као најстрожу казну за Партизан, зрело је за рубрику „веровали или не“. Закарић је после покушаја Гомеша погодио стативу са свега два метра, лопта се одбила до Марка Јанковића који је распалио по њој, а Панков је руком одвојеном од тела амортизовао ударац и омогућио Ристићу да спречи најгоре за свој тим. Класичнији пример пенала је тешко пронаћи, међутим, Мажић је одлучио да се игра настави.

И пре него што су гости стигли да у наставку крену офанзивније ка Ристићевом голу, уследио је кикс левог бека Немање Милетића, који је омогућио Нишлијама да дуплирају предност. Играо се 47. минут када је Закарић вратио лопту ка свом дефанзивцу, Милетић се неометан ни од кога оклизнуо као Бамби на леду и омогућио Ранђеловићу и Стојановићу да сами изађу пред голмана гостију. Први је био несебичан, други прецизан – 2:0. Чинило се да црно-бели немају „механизме“ за повратак у меч, али је најпре резервиста Немања Николић донео наду Партизану у 79. минуту, а његов имењак Милетић је шест минута касније поставио коначан резултат и показао мајицу са посветом преминулом четворогодишњаку Душану Тодоровићу – „Почивај у миру, Дуки мој“.

СТРЕЛЦИ: Хаскић у 35, Стојановић у 47. за Раднички, Николић у 79, Н. Р. Милетић у 85. минуту за Партизан. Стадион: „Чаир“. Гледалаца: 6.000. Судија: Милорад Мажић (Врбас) 5.

РАДНИЧКИ: Ристић 6,5 – Тодоровски 6, Панков 6, Бондаренко 6,5, Станковић 6,5 – Црномарковић 6,5, Дринчић 7, Стојановић 7,5, Ранђеловић 7(од 64. Мркић -) – Хаскић 6,5 (од 69. Митровић -), Грбић 6,5 (од 77. Станисављевић -).

ПАРТИЗАН: Стојковић 7 – Н. Р. Милетић 7,5, Марковић 6,5, Валијенте 6,5, Н. Г. Милетић 5 (од 55. Урошевић 6) – Здјелар 6,5 (од 49. Николић 7), Шћекић 7 – Јанковић 6,5, Пантић 7, Закарић 6 – Гомеш 6,5.
Играч утакмице: Саша Стојановић (Раднички)

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!