Прочитај ми чланак

„Пустићемо да се Вучић одљути…“: Председник опет оплео по Пиксију

0

Александар Вучић, председник Србије, поново је говорио о дебаклу српских фудбалера на Европском првенству у Немачкој.

Србија је у уторак ремизирала без голова против Данске у трећем колу групне фазе. „Орлови“ су завршили на последњем месту у групи Ц са два бода (два ремија – против Данске 0:0 и Словеније 1:1, пораз од Енглеске 1:0).

Вучић је оштро говорио о неуспеху Србије.

– Стојковић је одвео нашу репрезентацију и на Светско и Европско првенство, али нисмо задовољни тиме. Они чекају, како они кажу, пустићемо да се Вучић одљути за једно три-четири дана, па ћемо онда да разговарамо. А оно што сам саопштио су стабилне и темељне одлуке које имају везе са тим како видим српски спорт. Као што радимо много хала, национални стадион, кад улажемо новац, хоћемо да видимо резултате – навео је председник Србије.

Поменуо је и Олимпијске игре.

– Немојте да сметнете с ума, да смо ми од Олимпијада у Пекингу и Лондону где смо имали три, четири медаље дошли до девет у Рију – рекао је Вучић.

Још једном је изразио незадовољвство.

– Улажемо велики новац и хоћемо да имамо десет медаља сада. То је политика државе, ту нема места за лични однос. Имаш или немаш резултат. И нећу да дискутујем о томе да ли је адекватно или не, нисмо задовољни резултатом – закључио је.