• Почетна
  • СПОРТ
  • ПРВИ ОТКАЗИ: Србија без Бјелице тражи место на Играма у Рију
Прочитај ми чланак

ПРВИ ОТКАЗИ: Србија без Бјелице тражи место на Играма у Рију

0

Немања је отишао у Минесоту да се сретне са новим руководством клуба, међутим они су тражили додатне прегледе и установљено је запаљење живца на нози, објаснио је менаџер играча Aлександар Рашковић.

Немања Бјелица отпутовао је у уторак у Минесоту, у којој ће се задржати неколико недеља, што би могло да доведе до тога да пропусти предолимпијски квалификациони турнир у Београду (4-9. јул). Наиме, већ раније је био планиран састанак са Томом Тибодоом, тренером који ће уједно обављати и функцију председника за кошаркашке операције, и Скотом Лејденом, генералним менаџером, што је уобичајена пракса када се промени руководство и стручни штаб.

Међутим, боравак српског репрезентативца у Минеаполису клуб је искористио да за додатне лакарске прегледе што је произвело поједине дезинформације о степену његове повреде. На срећу, није ништа озбиљно…

– Немања је отишао у Минеаполис на планирани састанак са новим тренером и генералним менаџером, али оно што је непланирано су лекарски прегледи у клиници „Мејо“ и тренутно ради терапије и рехабилитацију – објашњава за „Новости“ Aлекандар Рашковић, потпредседник агенције „Васерман“ која заступа нашег интеранационалца.

До промене плана, односно продужетка Немањиног боравка у Минеаполису, дошло је због резултата прегледа у Београду.

– Пред одлазак у СAД, Немања је био на прегледима са доктором репрезентације Драганом Радовановићем. После слања резултата и мишљена лекара, Тибодо и Лејден су одлучили да се ураде додатне анализе на поменутој клиници, под контролом клупских лекара. У питању је упала нерва десне ноге, због чега је већ почео рехабилитацију, уз лагане тренинге, па се његов повратак у Београд очекује за неколико седмица – додао је Рашковић.