Прочитај ми чланак

Преминуо легендарни италијански фудбалер Ђанлука Вијали

0

Тужна вест за светски фудбал: легендарни италијански играч Ђанлука Вијали преминуо је данас у 59. години од последица рака панкреаса!

Вијали се пет година борио са овом опаком болешћу, а током каријере највећи траг је оставио у Сампдорији и Јувентусу. Играо је три гдфоине и за Челси, клуб који је потом водио са клупе ка менаџер, а радио је још и у Вотфорду.

Foto: Printskrin

Првак Италије био је и са Сампдоријом и са Јувентусом, док је са екипом из Торина 1996. године освојио и Лигу шампиона. Са репрезентацијом Италије је био трећи на свету на Мундијалу 1990. године.

Вијали је 2018. године објавио да се излечи од рака панкреаса, али му се болест поново вратила у смирај 2022. године. Напрасно му је позлило код куће и пребачен је у болницу у Лондону.

Новак се играо са живцима навијача па славио за четвртфинале: Погледајте најбоље потезе са меча
Подсетимо, ВИјали је у мају 2020. године у једном интервјуу за „Тајмс“ признао колико му је било тешко да се бори са раком. Подсетимо, тада се чинило да се излечио.

– Дуго ће требати да се ослободите осећаја да, када вас нешто мало заболи у стомаку, помислите „Боже, све се вратило.“ А никад се не зна, потребно је да прође неколико година без проблема. Изгубио сам браду, косу и обрве након хемотерапије. Ћерке су ми цртале обрве, а жена саветовала која шминка је најбоља. Доста смо се смејали. Мораш да се смејеш.

Иза себе Вијали је оставио супругу Кетрин с којом има две ћерке.