• Почетна
  • СПОРТ
  • ПОТРЕСНО ПИСМО ЗВЕЗДИНИХ ФУДБАЛЕРА: Клуб се распада…
Прочитај ми чланак

ПОТРЕСНО ПИСМО ЗВЕЗДИНИХ ФУДБАЛЕРА: Клуб се распада…

0

4

„Ми, првотимци Црвене звезде, трпимо највећи притисак јавности, што би у иоле нормалним околностима било очекивано и логично, али у ФК Црвена звезда околности, нажалост, нису нормалне нити спортски здраве. Зато желимо да јавност и од нас чује макар делић проблема“, наводи се у отвореном писму „црвено-белих“

Поводом спекулација да ће играчи Црвене звезде ступити у штрајк уколико им се до уторка не уплати макар део заосталих дуговања, “црвено-бели” су одлучили да се обрате писмом у ком демантују те медијске наводе.

Саопштење насловљено “Титула је наш циљ иако је ситуација алармантна” преносимо у целости.

“Ми, фудбалери Црвене звезде, не желимо да појединачним изјавама у медијима било шта демантујемо или објашњавамо везано за ситуацију у клубу већ смо одлучили да се јавности, пре свега Звездашкој, обратимо отвореним писмом у којем ћемо објаснити све проблеме и тешкоће у којима се налазимо дужи временски период.

Пре свега, да одмах разјаснимо одређене медијске шпекулације и неистине, штрајка у свлачионици Црвене звезде сигурно НЕЋЕ БИТИ. То је став свих играча и свих чланова стручног штаба. Ту врсту протеста никада нећемо применити без обзира на ситуацију јер сматрамо да се тиме ништа не решава. Истина је да постоје услови за такав вид протеста али он се неће десити.

5

Нажалост, првотимци Црвене звезде су често без основних услова за рад, почев од лоших терена за тренинг, који се не одржавају јер нема пара за сервис машина и набавку горива, па до услова у свлачионици кад често нема средстава за куповину леда или чак и шампона и сличних потрепштина. Дешава нам се да на гостовањима мањим клубовима, него што је Звезда, увидимо много бољу организацију јер постоји систем рада и функционисања, што на Маракани није случај.

6

О финансијским дуговањима нећемо много ни да причамо јер јавност зна већ доста. Многи од нас имају великих проблема са стандовацима јер не плаћају кирије. Одређена материјална добра која су поједини играчи куповали на кредит им се одузимају јер не плаћају рате на време. Наравно, да има играча који су у досадашњем делу каријере довољно зарадили па немају егзистенцијалних проблема, али велика већина живи од онога што зарадјује у Звезди а тих средстава нема.

На све то, наслушали смо се неистинитих и неискрених обећања у вези са измирењима дугова, нагледали пребацивања „лоптице“ са једног на другог члана разједињене управе, јер управо смо ми највећи сведоци колико „кланови“ ремете функционисање Црвене звезде и колико је у нашем клубу „струја“ које не раде заједно већ разједињено.

Веровали или не, постоје чланови управе који у случају лошег резултата напуштају стадион усред утакмице односно постоје они који после победе не долазе да честитају односно нису претерано срећни.

Важно је напоменути да играчи Црвене звезде немају социјално осигурање јер се дугује републичким фондовима који издају књижице односно маркице. Већина тренера у стручном штабу је без уговора јер су им истекли у јулу, обећан им је нови али од тога ништа, па је њихов статус аматерски.

Упркос свему набројаном ми, првотимци Црвене звезде, трпимо највећи притисак јавности што би у иоле нормалним околностима било очекивано и логично, али у ФК Црвена звезда околности, нажалост, нису нормалне нити спортски здраве. Зато желимо да јавност и од нас чује макар делић проблема у којима се клуб налази.

Тешко је, готово немогуће, бити оно што од тебе милионска армија навијача очекује, кад иза себе имаш нејединство и дезорганизацију уз пуно немаштине и лажних обећања. Не могу играчи бити криви за урађено у прелазном року, за немаштину и дезорганизацију.

7

Желимо да истакнемо да између играча и чланова стручног штаба односно шефа струке Славише Стојановића не постоји никакав проблем или мањак ауторитета. Напротив, изузетно поштујемо све тренере и тако се опходимо према њима, посебно јер знамо да деле нашу судбину и да нимало нису изузети из свих проблема које смо набројали.

Упркос свему што смо рекли, титула шампиона за нас остаје највећи и једини циљ, жеља, односно мотив. Због титуле ћемо жртвовати све и заиста занемарити све проблеме јер желимо да покажемо спортски и људски карактер. Сигурно смо да не постоји нико у клубу ко више од нас жели да постанемо шампиони и сигурни смо да ћемо то и урадити.

Ипак, важно је и да јавност зна у каквим условима живе и раде они које највише оптужују за лош почетак сезоне и који су, логично, први на удару. А, најмање смо криви за стање у клубу и ситуацију у коју смо доведени.

За Звезду, за титулу, за шампионске дане…

Првотимци Црвене звезде”