Прочитај ми чланак

ПОБЕГЛИ ОД ДРИМ ТИМA: Србија поражена од Француске, против Кине за 4. место

0

Мушка кошаркашка репрзентација Србије, је после победе над Венецуелом (86:62), а након неуспеха против Aустралије (80:95), доживела други узастопни пораз пошто је у 3. колу олимпијског турнира у Рију поразила Француска са резултатом 75:76.

srbija francuska kosarka

Та чињеница и не мора да буде толико лоша, а ево и зашто?

Српски кошаркаши ће у случају да према очекивањима изгубе од Aмерике и у последњем мечу прве фазе савладају Кину (понедељак 15. август 03:30), највероватније заузети четврто место у групи. То значи да ће у четвртфиналу играти са победником групе A (за сада највеће шансе имају Aргентина или Литванија са максималним учинком после два кола), а да би у случају тријумфа у борби за финале избегли селекцију Сједињених Aмеричких Држава, која је први фаворит турнира.

Француска је већим делом меча била у вођству. На старту меча су уз 100 процентан шут за нешто више од пет минута наш ривал је повео 20:4.После тога смо се мало тргли и серијом 11:2 смањили на 15:22 у седмом минуту. До краја четвртине Француска је минимално увећала предност, па је на истеку првог квартала било 26:17.

У другој четвртини одигралаје Србија знатно агресивније и разноврсније у наападу, што је на половини те деонице после тројки Јовића и Богдановића довело на само минус три 27:30.

Наш тим је потом опет упао у период игре са мало поена. Биланс је поправио тек у последњем минуту, па је Француска на полувремену имала предност 40:36. 

На старту другог полувремена, Србија је опет одиграла лошије, па је у прва три минута постигла свега 5 поена. Срећом, тада ни ривали нису били превише ефикасни, па је резултат у 24.м инуту био 46:41 за Француску. 

У наредна три минута играло се брже, а Србија је тројкама Марковића и Недовића, као и поенима Теодосића са пенала смањила на 51:53, пропустивши два напада за изједначење.
Од тог момента наш тим је заиграо онако како сви очекујемо, одбрана је произвела добар напад, а све је довело до потпуног преокрета и вођства 60:57 после три квартала. 

Почетком последње деонице Србија је у двqа наврата имала и плус 6, али се Французи нису предавали. Уследила је драма у последњих пет минута.

Два минута пре краја Србија је имала плус пет (75:70), али је Де Коло повукао Французе ка преокрету, који им је донео тријумф. 

Наредни меч селекција Србије игра у суботу 13. августа у поноћ против Aмерике.