Прочитај ми чланак

Победа у дербију ипак значи титулу!

0

FK Partizan FK Crvena zvezda2556

Иако годинама уназад међусобни окршај Црвене звезде и Партизана није одлучивао о освајачу титуле, чињеница је да је у претходних 11 сезона екипа која је имала бољи међусобни скор у „вечитим“ дербијима освајала трофеј.

У суботу је на програму 145. „вечити“ дерби а тренутно стање на табели и чињеница да је до краја јесењег дела сезоне остало да се одигра још четири кола после међусобног окршаја Звезде и Партизана говоре да би победник сутрашње утакмице могао на зимску паузу са титулом „јесењег шампиона“.

Крај првенства је још увек јако далеко али се кроз призму „вечитог“ дербија може посматрати ко ће у мају држати трофеј у рукама.

У последњих 11 година, чак девет пута је екипа која је имала бољи међусобни скор у дербијима освајала је титулу!

Само је у сезонама 02/03 и 07/08 Звезда имала бољи међусобни скор са Партизаном а на крају није успела да освоји титулу шампиона Србије.

Пластичнији пример су претходних пет сезона у којима по правилу Партизан на свом терену, у „вечитом“ дербију „оверава“ трофеј.

У тренутној ситуацији Звезду победа не би лансирала на лидерску позицију на табели јер заостаје четири бода за комшијама из Хумске али би сигурно трку за шампионски пехар учинила интересантном.

Са друге стране, Партизан победом већ на трећини сезоне ставља руку на трофеј који у својим витринама држи већ шест година за редом.

(Спортске.нет)