Прочитај ми чланак

Писмо огорчене српске олимпијке: Припреме за зимске ОИ финансирам сама

0

Невена Игњатовић, позната српска скијашица, одлучила је да се јавно огласи и детаљно објасни кроз шта пролази у овом тренутку.

Српска спортисткиња се тренутно у Швајцарској припрема за Зимске олимпијске игре (04.02. – 20.02) на којима ће учествовати по четврти пут. Ипак, она је у дирљивом писму јавности појаснила да све сама финансира и да у Србији нема праве услове, ни подршку да настави са изузетним резултатима.


„Драги пријатељи,

Да би спортиста успео на врхунски начин да представља своју земљу на европским и светским такмичењима као и на Олимпијским играма, потребна му је подршка, подршка адекватна спорту којим се бави.

Ја се такмичим у скијању, не скијам у Београду, већ ево тренутно у ЗИналу који је удаљен 1259 километара. Једна сам од ретких девојака која то ради, а да потиче из велике Србије.

Увек сам била професионална, захвална и фокусирана искључиво на скијање. Веровала сам у успех. А веровала сам и да људи цене мој труд, рад и жељу да подигнем зимски спорт на високу лествицу. И успела сам у томе, успела сам у мору нација којима не можемо, да извинете, ни да присмрдимо у скијању. Великим радом и вером.

Међутим, овом приликом ћу прећи преко себе и казаћу. У ситуацији сам да након 25 година тренинга, три учешћа на Олимпијским играма, резултата у Топ 7 најбољих на свету, испаштам по ко зна који пут због Скијашког савеза и као таква не добијем оно што ми на основу мојих резултата припада, све то у у олимпијској години која ми је наравно најбитнија. На крају још имам утисак да сам ја нешто крива. Након овога што читате, наставићу да радим, ћутим и верујем. И наравно, побеђујем. А ви знајте да није све као што видите или пак чујете.

Датум: 19.11.2021 – два месеца пре Зимских олимпијских игара у Пекингу 2022. године.

У потпису Невена Игњатовић – која тренутна своје припреме финансира сама“, написала је наша спортисткиња и изавала праву буру.

Игњатовић се 14 пута пласирала у Топ 30 најбољих скијашица. Најбољи пласман јој је шесто место у алпској комбинацији, прве скијашке кораке је направила на Копаонику.

Тренутно је 19. на ранг листи светског купа у дисциплини алпска комбинација.