Прочитај ми чланак

ПИКСИ: Преузео бих репрезентацију, али неке ствари морају да се мењају (видео)

0

piksi teska rec

Легендарни фудбалер Драган Стојковић Пикси у понедељак је добио царско одликовање Јапана, а у вечерњем гостовању на телевизији „Пинк“ рекао је да би радо преузео репрезентацију Србије као тренер.

„Не могу рећи да не бих прихватио позив, али сигурно је да неке ствари морају да се промене. Причали смо на ту тему прошле године када сам поставио неколико услова, али није дошло до реализације. Зашто, то је друга тема. Не треба бити велики стручњак па рећи да резултати показују да сада немамо тим и да то што радимо, не радимо довољно добро. Мора да се постави и питање квалитета неких играча, због чега се позивају и зашто им се упорно даје шанса“, рекао је Стојковић.

После елиминације са Мундијала 2010. године, направљен је раздор сукобом између челника ФСС-а Томислава Караџића и тадашњег селектора Радомира Антића, па је након тога све кренуло низбрдо.

„Мислим да смо у квалификацијама за Јужну Африку последњи пут видели хомогену репрезентацију, која се бори, гине и на крају долази до резултата“, подсетио је Стојковић, који се суочавао са оптужбама да је допринео кризи Црвене звезде, у којој је био председник од 2005. до 2007. године.

„Поносан сам на тај период у Звезди, али тешко је било правити резултате и водити рачуна о финансијама, трофеји су сами по себи скупи. Када сте неуспешни, немате трошкове, али када се победи, онда момци заслужују награду за пружено на терену“, рекао је, између осталог, легендарни Пикси.

Њему је у понедељак Орден реда излазећег сунца са златним зрацима са розетом, у име Владе Јапана, у Београду уручио амбасадор Јапана Масафуми Куроки, наводећи да је Стојковић један од најбољих играча у историји југословенског и српског фудбала.

Пикси је као играч и тренер Нагоје популаризовао фудбал у Јапану, а на церемонији је поручио – Орден сам добио ја, а Србија је добила признање.

Извор: Блиц.рс, ТВ Пинк