Прочитај ми чланак

Партизан не признаје одлуку Дисциплинске комисије-Марко Николић води екипу у Нишу?

0

После додатних анализа наврат-нанос донете одлуке Дисциплинске комисије ФСС, у Хумској су дошли до закључка да је она ПРАВНО НЕПОСТОЈЕЋА!

Тим поводом, Партизан се данас огласио новим саопштењем, у којем је детаљно објашњено због чега не признаје одлуку о суспензији шефа стручног штаба Марка Николића.

Саопштење клуба из Хумске преносимо у целини.
“У дану, када ФК Партизан игра своју можда и одлучујућу утакмицу против Радничког у Нишу, знајући да је нашем тиму неопходна сва пажња и енергија за повољан резултат, са нескривеним жаљењем смо у прилици да се обратимо јавности и истакнемо да су за ФК Партизан одлуке Дисциплинске комисије ФСС, правно непостојеће.

Након што смо, током јучерашњег дана, указали на све пропусте, непрофесионализам и волунтаризам у раду ове Комисије, ФК Партизан је дошао до сазнања да је један њен члан, Урош Зековић, иначе потписник одлуке Дисциплинске комисије – заменик Генералног секретара ФСС.

Члан 63. став 4. Статута ФСС изричито указује да административни радници у својству секретара ФСС као запослена професионална лица ФСС имају иста овлашћења у оквиру фудбалске организације и на основу Статута ФСС и за време трајања запослења они не могу бити чланови ни једног статутарног органа или тела ФСС или његових чланова.

Урош Зековић, бивши помоћник министра за спорт и омладину, који се већ истицао потписивањем извесних мишљења у вези са радом у ФК Партизан, као лице које је стално запослено у ФСС на месту заменика Генералног секретара, не може бити члан Дисциплинске комисије при ФСС.

Ово тим пре што, у одсуству Генералног секретара, сва права и обавезе ове функције припадају Урошу Зековићу.

Како је Урош Зековић, заменик Генералног секретара ФСС, учествовао у раду Дисциплинске комисије као сталне Комисије ФСС, учињен је недвосмислени сукоб интереса и одговорности при грубом кршењу Статута ФСС и Закона о спорту.

Будући да је својим учешћем дао кворум за рад и одлучивање Комисији (јер су, поред њега, подсећамо, учествовали само чланови Ђаковић и Николић) то одлуке Дисциплинске комисије ни у случају суспензије стадиона ФК Партизан нити у случају одређивања казне за Марка Николића, нису донете на начин и у поступку који предвиђа Статут наше кровне фудбалске организације.

Комисија, дакле, није имала кворум за рад и одлучивање.

Комисија, дакле, нема састав прописан Статутом ФСС.

У раду комисије учествује лице које је у белоданом сукобу интереса (а при том не мислимо на његово јавно и недвосмислено изражено навијачко опредељење нашем спортском ривалу).

ФК Партизан истиче да није изненађен тенденциозним радом ове Комисије али јесте непознавањем правних прописа и правном неукошћу њених чланова.

Одлуке овако скројене Комисије не могу бити ни накнадно оснажене јер је од давнина познато Катоново правило Qуод аб инитио витиосум ест, нон потест трацту темпорис цонвалесцере, познато у народу као: што се грбо роди – вријеме не исправи.

Одлуке Дисциплинске комисије у вези са суспензијом стадиона ФК Партизан и казне за Марка Николића, тренера ФК Партизан су правно ништаве и не производе било какво правно дејство“, наводи се у саопштењу.

Дакле, иако се децидирано не наводи да ли ће Марко Николић бити на клупи црно-белих, после оваквог саопштења, можемо да оћекујемо такав расплет.

А колико је сама одлука неозбиљно формулисана, сведочи и то што су дисциплинци назвали Николића “играчем“ Партизана?!