Прочитај ми чланак

Ова фотографија на најбољи начин показује бесмисао рата

0
foto-profimedia

foto-profimedia

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Олимпијских игра у Рију, пошто је у четвртфиналу, савладала Хрватску 86:83 (20:19, 12:19, 34:14, 20:31).

Утакмица старих ривала ни овог пута није могла да прође без ситних чарки и тензија. То је за људе са овим простора помало и очекивано, али за странце баш и не.

Доказ за то је статус једног странца коме није било јасно ко је ко јер имају исте боје и играча који се презива исто – Богдановић. Богдан наступа за Србију, Бојан за Хрватску.

Аустралијски спортски коментатор Мон Палуај у статусу је нагласио.

„Србија против Хрватске. Још увек нисам сигуран ко је ко. Обе стране имају исте боје дресова, оба тима имају Богдановића“.

Обојица су одиграла за медаљу, на крају се радовао српски Богдановић – Богдан, који је за свој тим постигао 18 поена. Утеха за хрватског Богдановића – Бојана, јесте то да је био најбољи појединац утакмице са 28 поена.

Фотографија двојице Богдановића обишла је свет рано јутрос, јер шаље снажну поруку да је Балкан доста крварио и да је време да се причају неке лепше приче на обе стране.