Прочитај ми чланак

Отац убијеног Ведрана је легендарни играч Звезде и Сарајева

0

Ведран Репчић, син некадашњег фудбалера Црвене звезде Сребренка Репчића, убијен је у Београду у среду 11. новембра.

Како је сазнала Нова.рс, на сина бившег репрезентативца Југославије, извршен је оружани напад после кога је он подлегао повредама.

Foto: Screenshot / Yugopapir

Медији су, пре пет година када је Ведран такође био мета напада, известили да је он био осуђен за убиство, као и за низ других кривичних дела.

Нажалост, наследник у породици Репчић није кренуо стопама свог оца, који је забележио значајну спортску каријеру.

Сребренко је из матичног Борца из Босанског Шамца и Слоге из Добоја пре тачно 45 година постао члан Сарајева.

Као офанзивни везиста био је део навалног квартета који су уз њега чинили Сафет Сушић, Предраг Пашић и Радомир Савић.

Четири године је био најбољи стрелац тима, а заједно са Савићем преселио се у Црвену звезду за коју је наступао још четири године.

Био је актер чувене утакмице Купа УЕФА против минхенског Бајерна када је београдски тим успео да надокнади заостатак од два гола из првог меча нокаут фазе.

Репчић је постигао два гола, један је уписао Владимир Петровић Пижон, али је немачка екипа са два брза гола Дитера Хенеса успела да поврати предност и оде у четвртфинале.

Инострану каријеру је градио у Фенербахчеу где је провео две сезоне, а потом је у Стандарду из Лијежа играо три године, да би сезоном у Генгану окончао сјајну каријеру.

За репрезентацију Југославије је одиграо један меч, а у клубу Левалоа радио је као тренер у екипи у којој се налазио и млади Дидије Дрогба.