Прочитај ми чланак

„Орлови“ слећу за рођендан Републике Српске

0

sp-srbija-irska_620x0

Спрема се прави спектакл у Републици Српској. Љубитељи фудбала годинама су прижељкивали да у Српску стигне братска селекција Србије и жеља им се напокон испунила. „Орлови“ 4. септембра, на рођендан Фудбалског савеза РС, слећу у Бањалуку чиме ће увеличати 22. рођендан ФС РС.

– После консултација и контаката руководства Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза Србије, као и достављеног предлога о слободним терминима А репрезентације Србије у наредном периоду, договорено је да се утакмица између две селекције одигра 4. септембра 2014. у Бањалуци. ФС РС је предузео све што је неопходно за организацију утакмице – потврђује Миле Ковачевић, председник Фудбалског савеза РС.

ФС РС је прошле године добио дозволу од ФС БиХ да може да игра међународне пријатељске утакмице, али то прво мора да одобри ФИФА.

– Захтев је послат на одобрење и верујем да ће бити позитивно решен – додаје Ковачевић.

Актуелни селектор репрезентације Српске је Жељко Бувач, на ову функцију изабран је средином августа прошле године, а тренутно је помоћник Јиргену Клопу у Борусији из Дортмунда. Први селектор Српске био је Милош Ђурковић, којем је помагао Младен Катић, да би после њега на клупу репрезентације сео Велимир Сомболац, којем је асистент био Велимир Стојнић. Пре Бувача селектор РС био је Борче Средојевић, који није водио екипу ни у једном мечу. Прву утакмицу Република Српска одиграла је 1992. против селекције тадашње Републике Српске Крајине (1:1) и до сада је играла 15 мечева, последњи 2001. против бијељинског Радника.

ПОТЕНЦИЈАЛНИ СПИСАК ИГРАЧА РС

Прелиминарни списак играча још не постоји, осим оног који прижељкују љубитеља фудбала у Бањалуци и Републици Српској, али и званичника фудбалске куће Српске. Незванично, тај „прижељкивани списак“ чине: Здравко Кузмановић, Огњен Короман, Невен Суботић, Марко Марин, Бранко Граховац, Немања Шупић, Мирослав Радовић, Немања Билбија, Огњен Ожеговић, Бранимир Бајић, Бојан Михајловић, Александар Китић, Никола Васиљевић, Нинослав Миленковић, Дарко Малетић, Јоцо Стокић…

(Новости)