Прочитај ми чланак

„Оптужите и мене као Новака – нисам за вакцинацију“

0

Искусни тенисер Денис Истомин подржао је Новака Ђоковића у две кључне теме.

Истомин, тренутно 153. на свету, говорио је о стању тениса у тренутку пандемије коронавируса.


Тенисер који је пре три године направио сензацију елиминацијом Ђоковића у другом колу Аустралијан опена, сматра да садашња ситуација није добра.

„Разговарао сам са колегама и по мом мишљењу, исто као и других играча, професионални тенис се неће играти 2020. године“, каже Истомин за „Убитенис“.

Истомин се осврнуо на изјаву светског броја један да није за обавезну вакцинацију, због чега је био на удару бројних страних медија.

„Нека и мене оптуже. Слажем се са Новаком! Не може да постоји обавезна вакцинација, свако мора да има избор да ли хоће или не“, поручио је.

Исто тако Ђоковић је спремио план за помоћ тенисера изнад 100. позиције.

„Мислим да је то сјајна идеја. Тешка су времена за све играче, посебно за оне са нижим пласманом, који немају шансе да играју на Гренд слемовима и АТП турнирима. Сигурно многи од њих размишљају да оставе тенис. Надам се да ће им новац од тог Фонда помоћи да задрже мотивацију“.

Један од гласних критичара тог пројекта био је Аустријанац Доминик Тим.

„Свако има право на мишљење. Наравно да постоје играчи који се понекад не труде превише. Исто, толико пуно њих има који напорно раде и немају новац да путују и дођу до већих турнира. Немају шансу ни тренер да их прати. Са обе стране има смисла, једино ми се не свиђа што је Тим то јавно рекао, уместо да се о томе прича са колегама и АТП“.

Истомин се сложио са Матеом Беретинијем да помоћ слабије рангираним тенисерима није обавеза.

„Свако има своју финансијску ситуацију и верујем да би сви требало да дају допринос у складу са могућностима. Не би требало да постоје обавезе. Свако нека одлучи колико може да помогне“, закључио је Истомин, констатујући да ће наредне две године бити тешке за АТП тур јер пандемија и даље није готова.