Прочитај ми чланак

НОЛЕ ПОДЕЛИО ЕНГЛЕСКЕ МЕДИЈЕ: Једни га питају где су љубав и мир, други га бране

0

Показао је некарактеристичну осетљивост, пише "Гардијан". Новак је направио грешку и могао је да има проблема да је погодио неког у публици, али је каналисао осећања брзо, пише Скај спорт.

l

Показао је некарактеристичну осетљивост, пише „Гардијан“. Новак је направио грешку и могао је да има проблема да је погодио неког у публици, али је каналисао осећања брзо, пише Скај спорт.

Веће ривалство Новак Ђоковић има са британским медијима него са Ендијем Марејом. Његов пријатељ из детињства ће му увек честитати на победи, али извештачи са Острва тријумфе српског тенисера, чисте као суза, често покушавају да уваљају у масне ступце жуте штампе.

Ниједан форхенд против Доминика Тима на старту завршног турнира у Лондону није био довољно ефектан за причу као један ударац лоптице у правцу публике. Био је то винер који су Британци чекали да опет гурну Ђоковића на танак лед, у нади да ће он попуцати под притиском разорних сервиса Милоша Раонића (уторак, 21.00, друго коло групне фазе).

– Шокирана сам његовим потезом. Послао је лоптицу директно ка Бекеру и Вајди, али их је промашио и умало није погодио неког у публици. То само говори о томе да у њему кључа бес – грмела је Анабел Крофт, мало пошто се смешкала Новаку у интеврјуу на терену после меча.

Бивша најбоља тенисерка Велике Британије препустила је потом сцену новинару „Дејли мирора“ Нилу Меклеману, који је на конференцији кренуо у рафалну паљбу гору него кад Мареј гради напад са основне линије. Новак је имао одбрану за те ниске ударце, али је то протумачено као атак на новинара.

– Србин се наљутио иако је унајмио гуруа да шири „љубав и мир“. Испустио је та начела у Лондону. Све методе Пепеа Имаза су излетеле кроз прозор „О2“ Арене – није одолео таблоид „Сан“.

„Гардијан“ пише да је „Ђоковић изгубио мирноћу на конференцији“:

– Показао је некарактеристичну осетљивост када су га питали око бацања лоптице у публику. Изгледа да ће шпански лајф коуч Пепе Имаз, који је као оличење спокоја у његовој ложи, имати још посла са Новаком.

Наш тенисер је у Паризу демантовао да је Имаз гуру, објашњавајући да су ту причу пустили британски медији. Тема се, свакако, допала Енглезима, који кроз подсмех пишу о методама Шпанца. И сам репортер „Мирора“, са којим је Србин ушао у вербални клинч, на „Твитеру“ је написао:

„Не осећам баш љубав и мир од појединих тениских фанова овога јутра“.

Ипак, има на Острву и много објективнијих тениских аналитичара. Пре него испад једног новинара опет не прерасте у хајку на Ђоковића (а српским медијима мало треба да буквализују енглески хумор), ваљало би отворити и сајт „Скај спорта“.

– Да, Новак је направио грешку и могао је да има проблема да је погодио неког у публици, али је каналисао своја осећања брзо – пише Бери Коуен, који се осврнуо и на његову форму. – Ово није никаква катастрофа Новака. Једноставно, подигао је лествицу толико високо, да се сада суочава са великим тестовима.

Са тим се слаже и његов колега Бери Милнс.

– Новак је страствен и дубоко му је стало до тениса. – Виђали смо већ да веома емотивно реагује у неким ситуацијама. Изгубио је прво место, али ово никако није била ужасна сезона за њега. Много тога се дешавало на његовом приватном плану. И он је људско биће.