Прочитај ми чланак

НИКАД НЕ ПОТЦЕЊУЈ АЗУРЕ: Италија победила фаворизовану Белгију на старту ЕП

0

Фудбалери Италије победили су Белгију са 2:0 у првом колу групе Е на ЕУРО2016, головима Ђакеринија и Пелеа. Елегантан пас Бонућија је најавио победу, која је у последњим тренуцима "оверена" новим поготком.

italija belgija gol

Белгијанци су имали задатак да оправдају очекивања као сјајна генерација, Италијани да одговоре на скептичне опаске и сумње у тим, али су у већем делу меча показали да је карактер и стил репрезентације ипак веома упечатљив.

Наинголан није имао праву подршку на терену, дисциплиновани „азури“ су излазили на крај са свим акцијама не дозвољавајући озбиљнији завршни пас.

Своју шансу су, наравно, дочекали, када је Бонући пронашао Ђакеринија за 1:0 у 31. минуту, Куртоа у дуелу „1 на 1“ није имао много опција.

Тај пас Бонућија личио је на елегантна убацивања Aндрее Пирла, који је подршку пружио преко друштвених мрежа, а за бедем је био задужен Кјелини.

Није дозвољавао Де Брујнеу да се разигра, а озбиљнија рупа у одбрани видела се само у 53. минуту. Лукаку се тада обрукао, проиграо га је идеално Aзар, али је ударац преко Буфона био превише јак.

И поред ове шансе, превише је грешио Лукаку, селектор Марк Вилмотс заменио га је Оригијем, ритам су покушали да промене још Караско и Мертенс, али без успеха.

За крај, Белгијанце је дотукао Пеле рутинском реализацијом у којој Куртоа опет није могао ништа да учини, све је сервирао Кандрева и није имао тежак посао, због кашњења ривала у одбрани.