Прочитај ми чланак

НЕМA ЗЕЗAЊA: Бразилци одузимају пасоше америчким пливачима!

0

Суд у Рио де Жанеиру наложио је данас да се америчким пливачима Рајану Локтију и Џејмсу Фејгену одузму пасоши због кондрадикторних изјава о пљачки која им се догодила прошле недеље.

Рајан Локти (Фото: АФП)

Рајан Локти (Фото: АФП)

Судија Кејла Бланк је у данашњем саопштењу потврдила захтев да се америчким пливачима одузму пасоши, али бразилска полиција није објавила да ли наредба извршена.

Локти и тројица америчких пливача наводно су у недељу опљачкани приликом повратка у олимпијско село у Рију.

Њихов такси зауставила је група пљачкаша, а наводно један од њих имао је полицијску значку, те су им уз претњу пиштољем одузели новчанике.

Полиција је саопштила да нема много доказа, чак ни таксиста није пронађен, као и да пливачи приликом давања изјава нису изнели много доказа.

Локти се још пре два дана вратио у СAД, док је Фејген и даље у Рију.

Aмерички пливачи опљачкани под претњом оружјем

Четворица америчких пливача, међу којима је и освајач златне олимпијске медаље Рајан Локти, опљачкани су у Рију пошто су их пресрели наоружани нападачи који су им претили пиштољем.

Локти је за тв мрежу НБЦ испричао да се враћао у Олимпијско село са забаве француске делегације, заједно са још тројицом пливача, када су наоружани мушкарци који су имали полицијска обележја зауставили њихов такси.

Криминалци су од пливача тражили да им предају новац и друге вредности и легну на земљу што је, Локти, како каже, одбио, преноси Ројтерс.

„Момак је извукао пиштољ и ставио ми га на чело рекавши ми да легнем. Дигао сам руке увис. Узео нам је новац, новчаник, али ми је оставио мобилни телефон и кредитне картице“, испричао је 32. годишњи Локти.