Прочитај ми чланак

НБА Јокић опет сјајан са трил-даблом; Богдановић и Бјелица одлични против Детроита

0

Никола Јокић је толико добро одиграо за Денвер против Клиперса, толико се поигравао са ривалима, да је у једном тренутку схватио да може да асистира коме пожели, па је почео да проиграва - себе.

И, заиста, баш то је и урадио:

Иако је наспрам себе имао један од најбољих тимова никад интересантније Западне конференције, Јокић је изнова, пети пут у сезони, 21. пут у каријери, а на другом мечу узастопно остварио трипл-дабл. То је чак и саме Денвер Нагетсе шокирало, да су о томе јавност обавестили речима: „Јокић је опет имао трипл-дабл. Ма дајте!“.

А како и да не обавесте о томе јавност, кад је 23-годишњак из Србије изводио потезе какви се не виђају баш често у најјачој кошаркашкој лиги света. Уосталом, зар хватање лопте једном шаком на својој половини, па истовремено започет покрет којим се, једноручно, „баца тачдаун додавање“ на другу страну игралишта – није помало из… америчког фудбала? А и то је Јокић радио против Клиперса:

На крају му је, после победе од 121:100 над гостима из Лос Анђелеса, пришао прави играч НФЛ-а, најкориснији играч јубиларног 50. Супербоула, дефанзивац Денвер Бронкоса Вон Милер и замолио да размене дресове:

Не треба ни да чуди. Јокић је у 11. узастопној победи Нагетса пред својом публиком остварио 18 поена (шут за два 8/14, за три 0/5), 14 скокова, десет асистенција и две блокаде. Уосталом, уверите се и сами каквим је све потезима дизао публику на ноге.

На другој страни терена, Бобан Марјановић је остао без поена, промашивши оба шута за два и, пред сам крај утакмице, један шут за три поена, па је меч завршио са три скока, док Милоша Теодосића опет није било у саставу Клиперса.

Код њих су најбољи стрелци били Лу Вилијамс (19), те са по 18 Тобајас Херис и бивши играч Денвера Данило Галинари, који јесте дочекан аплаузима, али није испраћен овацијама као Никола Јокић. Како је играо, другачије и није било могуће.

А играо је сјајно и то у одсуству једног од кључних стартера, Герија Хериса, који је после привременог повратка на терен после повреде – пропустио други меч у низу. Играо је Јокић сјајно и то у одсуству још једног стартера, Вила Бартона. Један трећи стартер, некадашњи учесник утакмице „свих звезда“, Пол Милсап, још се опоравља и „игра на кашичицу“ (осам поена, девет скокова), али има јасан став:

„Јокић? Он вам је Ол-стар играч“.

Гласање за тако нешто је у току и, према последњим подацима, 23-годишњи центар из Србије није међу водећима, иако добија све већу подршку.

Ипак, интернет анкета је једно, а игре на НБА паркетима нешто сасвим друго.

На тим паркетима, Никола Јокић се ових дана – игра. А када се он игра, уживају и Нагетси, али и истински љубитељи кошарке.

(А и неке НФЛ звезде, са МВП признањима)

Резултати:
Мајами (20-20) – Бостон (25-16) 115:99
Денвер (28-12) – ЛА Клиперс (24-17) 121:100
Сан Антонио (25-18) – Оклахома Сити (25-16) 154:147
Сакраменто (21-21) – Детроит (17-23) 112:102

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!