• Почетна
  • СПОРТ
  • Напредак – Звезда: Печник донео три бода! (Преглед утакмице)
Прочитај ми чланак

Напредак – Звезда: Печник донео три бода! (Преглед утакмице)

0

Pecnik89_orig

(Б92, фото: Старс спорт)

Фудбалери Црвене звезде победили су Напредак у Крушевцу 1:0(1:0) у трећем колу Јелен Супер лиге.

Једини гол на стадиону „Младост“, пред 10.000 гледала, постигао је Нејц Печник у 20. минуту после асистенције Николе Мијаиловића.

И меч у Крушевцу каснио је са почетком шест минута, а ни друго полувреме није почело на време. Прво су „Делије“ бацањем ролни папира онемогућили старт, на крају су поставили и паролу „Мажићу, истина боли?“, а арбитар Јованетић одлучио је, у договору са сарадницима, да се меч ипак настави.

Четири меча трећег кола одиграна су нешто раније, а сви су, као и у другом колу, каснили са почетком – овога пута шест минута.

Напредак је много боље отворио меч и до 20 минута створио неколико опасних прилика, али искусни Ненад Миросављевић није у четири наврата успео да савлада Бајковића.

Најбоља прилика виђена је у 18. минуту, Бајковић је прво зауставио ударац искусног нападача Крушевљана с непуна три метра.

Напредак: Крзнарић, Цветковић, Веселиновић, Милошевић, Јаничић, Фримпонг, Реган, Бајић, Бојић, Димитров, Миросављевић

Црвена звезда: Бајковић, Вешовић, Мартиновић, Лазић, Младеновић, Ковачевић, Милијаш, Печник, Нинковић, Оњило, Касалица.

Резултате до сада одиграних утакмица погледајте овде:

Фудбал (треће коло): Победе гостију, Чукарички и даље први! (Преглед утакмица)

Стадион је испуњен готово до последњем места.

Прву шансу на мечу имао је бивши нападач Партизана, Кадиза и АПОЕЛА Ненад Милосављевић. Успео је да побегне Лазићу и Мартиновићу, али је непрецизно шутирао са ивице шеснестерца, под притиском дефанзиваца Звезде.

Нова шанса за Напредак и Миросављевића. Бајић је одлично центрирао с десног бока, искусни нападач био виши од чувара на неких девет метара од гола, али је његов ударац главом завршио поред стативе.

Звезда углавном држи лопту и безуспешно прети, а Напредак све опасније прети из контри. И трећу, најбољу до сада, прилику имао је искусни Миросављевић. Повукао је контру и одложио лопти на бок до Фримпонга, први центаршут је био безопасан, али је Фримпонд из друге прилике послао лопту на петерац, али је Миросављевић за мало закаснио.

Већ у следећем нападу – невероватна ситуација пред голом Бајковића. Уследио је опет центаршут с десне стане, Миросављевић је шутурио главом са буквално три метра, Бајковић је одбранио – да би на лопту налетео Бојић и са метар и по погодио пречку. Уследио је волеј Миросављевића на одбијену лопту, али је Бајковић и то одбранио и послао лопту у корнер.

Како то увек бива у фудбалу, Звезда је експресно казнила промашаје. Мијаиловић је проиграо Нинковића на левом крилу, да би му повремени српски репрезентативац после пируете поред два играча узвратио.

Леви бек тима са „Маракане“ вукао је лопту до линије и послао је по земљи на другу стативу, лопта је све прошла а Нејц Печник је лако спровео у празан гол – 1:0.

Гости су се ослободили после вођства, Милијаш је пробао са неких 25 метара, да би Вешовић, после соло продора, имао солидну шансу, али је његов гол завршио поред стативе.

Уследио је нови притисак Крушевљана, али ништа конкретно нису успели да ураде. Звезда се определила да прети из контра напада. Све акције гостију из Београда ‘морају’ да прођу ‘кроз’ ноге Милоша Нинковића, који јако добро разиграва своје саиграче.

Две такве лопте послао је Оњилу, али је Нигеријац први пут био непрецизан, да би га други пут у намери да шутне спречио дефанзивац гостију.

До полувремена није било превише узбуђења, па је Звезда голом Печника отишла на одмор с предношћу.

Delije4_orig

Друго полувреме каснило је око десетак минута. Прво су ‘Делије’ засуле терен ролнама папира, да би након тога раширили транспарент „Мажићу истина боли?!“, алудирајући на његово прекидање меча против Јагодине прошле недеље – због транспарента против судијске организације.

Све време су навијачи Звезде певали увредљиве песме против Фудбалског Савеза Србије и Судијске организације, па је главни судија Јованетић повукао колеге с терена, док спорни транспарент није склоњен.

Првих десет миунта наставка протекло је у нешто агресивнијој игри Напредка, али је Звезда прва запретила. Печник је после једне полу контре остао сам на десном крилу против два играча домаћих. Уследио је феноменалан дриблинг и оштар центаршут по земљи, Касалица је био кратак, а шут Милијаша с линије избацио голман Крзнарић.

Још једна добра контра Звезде. Овога пута је Мрђа, који је у међувремену заменио Оњила, одлично истрчао по десном боку, избегао старт Фримпонга и центрирао. Голман домаћих је променио путању центаршута, а затим одбранио ударац Печника главом.

Већ у следећем нападу, нова велика шанса. Нинковић је на ћошку петерца дриблингом избацио чувара, али је шутирао за мало поред десне стативе.

FK Zvezda Napredak14_orig

После неколико уводних узбуђења, игра се углавном одвија на средини терена уз велики број фаулова. Звезда је успела да припрети преко Касалице из даљине док се напади домаћих углавном завршавају на 20 метара од гола Звезде.

Крушевљани су први пут озбиљније запретили у наставку преко Димитрова. Резервиста Чаврић је солидно центрирао, али Димитров лопту посла високо преко пречке.

У 83. минуту Напредак је имао прилику после слободног ударца, који је неоправдано досудио судија Јованетић – када је Нинковић однео чисту лопту. Димитров је погодио само живи зид, да би у наставку акције Лазић избацио лопту у корнер, после којег није било узбуђења.

Два минута пре краја регуларног тока меча, домаћи навијачи тражили су пенал, али је главни арбитар само одмахнуо руком после пада Трујића након дуела са Младеновићем.

Судија је меч продужио за четири минута, али се резултат није мењао.