Прочитај ми чланак

НАЈГОРИ ДАНИ МИХАЈЛОВИЋА: Испунио је обећање, играчи заплакали чим је проговорио

0

Српски стручњак и актуелни тренер Болоње Синиша Михајловић опоравља се од тешке болести, али је устане из кревета и сео на клупу свог тима против Вероне и тако показао колики је борац и ратник.

На крају сам резултат меча његове Болоње, и реми на Бентегодију, 1:1, остао је потпуно у другом плану јер је „Гранде Синиша“, својим примером показао да не постоје немогуће ствари. Нико, па ни највећи оптимисти се овоме нису надали пре 40 дана када је Синиши Михајловићу дијагностификована леукемија, али Синиша је, како преносе италијански медији, дао обећање својим играчима да ће бити са њима на првом мечу у сезони у Серији А, и то обећање је испунио.

Foto: Tanjug/Ap

Тако, после проспаване ноћи, Газета дело Спорт доноси текст у којем објашњава шта се заправо догодило и како је Синиша изашао из болнице.

– Обећао сам да ћу бити са вама. И овде сам. За неке сам будала што сам изашао из болнице. Али, желео сам да будем овде – рекао је Михајловић својим фудбалерима.

Лист наводи речи Андрее ди Кара који је истакао да су играчи били потпуно шокирани и одушевљени када су видели Синишу како улази у хотел.

– Када је почео да говори, играчи су плакали – истиче он.

У тексту се додаје и то да су доктори саветовали Синиши пре неколико дана да не сме да напушта болницу јер је то сувише ризично. Али, он је прво инсистирао, а онда и „плакао од беса“, а онда је погледао докторе у очи и рекао им:

– Обећао сам и устаћу. Знам све. Вратићу се за два дана.

Тако су га лекари припремили, па је изашао из болнице и у недељу водио Болоњу у мечу против Вероне. Ипак, први пут, када је изашао из болнице, осетио је како му дрхте колена због 40 дана које је провео тамо, али показао је праву снагу ратника.

– Синиша Михајловић је последњих 40 дана провео најгоре дане у свом животу у соби 3 са 3, и то, слушајући звук аларма машина које упозоравају на крај хемотерапије, антибиотика и течности. Првих дана припремио је себе на оно што ће се десити касније: шишање до главе косе која је морала да отпадне, и која је одмах почела да расте. Био је то први знак освете коју његово тело показује болести – наводи се у тексту.