Прочитај ми чланак

МУСЛИН У ВЕЗИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Играчи су главни кривци за неуспехе

0

Нови селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је данас да је пред њим велики посао јер сви очекују пласман на Мундијал у Русији и поручио да ће играчи убудуће морати са много више жара играју за државу и национални дрес.

slavoljub muslin
„Велика је част, али и обавеза бити селектор. Сви очекују да се квалификујемо на велико такмичење после шест година паузе, велики посао је пред нама, не само за мене, него за све и мораћемо брзо почети да радимо“, изјавио је Муслин.

Он је оценио да је током претходних неуспешних квалификација често започет посао, али не и завршен.

„Можда је требало пустити неке селекторе да иду до краја. Ипак, највећи кривци су играчи, покушаћу да им дам љубав према дресу, да играју са више жара, жеље. Мотивација је веома важна јер се за репрезентацију не игра за новац, већ из љубави према земљи. Све наше комшије из СФРЈ то имају, ако успемо то да решимо, уз квалитет који имамо, али и тешку групу верујем у успех“, поручио је Муслин.

Према његовим речима група је тешка, иако нема звучног ривала.

„Велс, Aустрија и Ирска су јаки противници. Нико не може да се победи без јаког залагања и то је први услов за играње у репрезентацији“, закључио је Муслин.

Некадашњи тренер Црвене звезде на клупи државног тима дебитоваће 25. маја у Ужицу против Кипра.

Муслин је током каријере водио француске клубове Брест, По, Бордо, Ланс, Ле Ман, марокански Видад, Левски из Софије, Металург из Доњецка, као и руске Локомотиву, Химки, Aмкар и Краснодар, Aнортозис на Кипру, белоруски Динамо, као и белгијске Локерен и Стандард Лијеж.

Са Звездом је освојио три титуле државног првака, уз два купа, док је шампион био и са Левским и Видадом.

Србија ће у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године играти у групи са Републиком Ирском, Молдавијом, Aустријом, Велсом и Грузијом.