Прочитај ми чланак

МУНДИЈАЛ (жреб): Какви су Хрвати срећници!

0

mundijal-n

(МОНДО)

Жреб је био толико наклоњен Хрватској да је то готово невероватно!
У баражу за пласман на Мундијал, „коцкасти“ су извукли, објективно једног од најлакших, ако не и најлакшег ривала, репрезентацију Исланда!

Учесници Мундијала су… Ево свих парова баража:

Португал – Шведска
Украјина – Француска
Грчка – Румунија
Исланд – Хрватска

Утакмице плеј-офа биће одигране 15. и 17. новембра.

Тако је одлучено жребом у седишту ФИФА. Куглице су спојиле репрезентације Шведске (Ибрахимовић) и Португала (Роналдо). Једног од њих двојице, нажалост, нећемо гледати на Светском првенству.

А велике су шансе да гледамо Хрватску, која се провукла у бараж, а била је прилично неубедљива током целих квалификација. Одмах после завршетка квалификационог циклуса, Хрватски фудбалски савез је сменио досадашњег селектора Игора Штимца, а на његово место поставио Нику Ковача, који је од јануара био на функцији селектора младе репрезентације Хрватске.

Реално, Хрвати су имали много, много среће. Хрватска је извукла Исланд, а реванш утакмицу играће на свом терену.

Хрватска и Исланд су играле у квалификацијама за Мундијал 2006. и тада су „коцкасти“ оба пута победили.

Исланд је био други у Е, у којој је прво место освојила Швајцарка (24 бода), а Исланђани су имали седам бодова мање. Исланд је иза себе оставио Словенију, Норвешку, Албанију и Кипар.

Занимљиво ће бити и у двомечу Украјина – Француска, мада је, објективно гледано, Француска фаворит.

Неизвесно ће бити у делу Грчке и Румуније.

Румунија је била друга у Групи Д. Румуни су сакупили 19 бодова, чак девет мање од Холандије. Иза Румуније остале су репрезентације Мађарске, Турске, Естоније и Андоре.

Грци су били у још лакшој групи. Испред њих је била Босна и Херцеговина (исто број бодова – по 25), али БиХ са много бољом гол-разликом. Иза Грка су остали Словаци, Литванци, Летонци и репрезентација Лихтенштајна.