Прочитај ми чланак

Милијаш: Само без нервозе, идемо на победу

0

milijas_620x0
(Вечерње новости)

Црвена звезда у четвртак (20.30, РТС) против ИБВ у реваншу другог кола квалификација за Лигу Европе.

Преко седам брда, гора, планина и мора… Пут на Исланд звучи као неки виц, али фудбалерима српског вицешампиона није нимало смешно.

Црвено-бели би у среду око 15 часова требало коначно да стигну у Вестманеју, после 30 сати дружења по авионима и аутобусима. Реванш другог кола квалификација за Лигу Европе против аутсајдера ИБВ игра се у четвртак (20.30, РТС), тако да ће Милијаш и другови имати мало времена да се привикну на температурни шок, надморску висину, беле ноћи…

НА ПУТУ 20 ИГРАЧА

Звезда ће на Исланду бити ослабљена за повређеног Николу Мијаиловића, а тренер Славиша Стојановић на далек пут повео је 20 играча. За тим конкуришу:
Бајковић, Весић, Ненадић, Лазић, Крнета, Дауда, Милијаш, Печник, Ахчин, Касалица, Миливојевић, Мирић, Ђуричковић, Младеновић, Михајловић, Савићевић, Вешовић, Нинковић, Ковачевић и Маринковић.

Упркос крајње егзотичном путовању, са успутним „разгледањима“ Берлина, Кефлавика и Рејкјавика, у табору Звезде верују у још један тријумф против аутсајдера (први меч 2:0).

– Заборавили смо на победу у Београду. Имамо добар резултат из првог сусрета, али не смемо да размишљамо о томе. Никако не би било добро да примимо неки непланирани погодак и да без потребе уђемо у нервозу. Не смемо да дозволимо опуштање, већ да поновимо добре ствари из прве утакмице и да покушамо да пружимо још бољу игру – смирује саиграче капитен Ненад Милијаш, поготово оне најмлађе.

Киксеви одбране прошли су некажњено на „Маракани“, али аутсајдери са Исланда су осетили где дува промаја и вероватно ће пробати опет да унесу немир у редове апсолутног фаворита.

– Било је пропуста, али мислим да се полако уигравамо и да ствари долазе на своје место. Дебитанти су одиграли одлично и верујем да ће имати све више самопоуздања. Не идемо само на победу, већ желимо да прикажемо још бољу игру. Преседања и напоран пут нећемо користити као изговор – истакао је Милијаш.

И Филип Касалица сматра да Звезда има довољан квалитет да без проблема елиминише ИБВ и окрене се Черноморецу или Дачији.

– Неколико преседања, временску и климатску разлику не желимо да користимо као оправдање за евентуалну лошу игру. Циљ остаје исти, без обзира на тежак пут морамо да остваримо још једну победу. Сада смо боље упознати са игром ривала и на основу тога спремамо тактику. За разлику од првог меча, очекујемо отворенију игру ривала, а самим тим и више простора за наше нападе – најављује Касалица јуриш ка голу.