Прочитај ми чланак

Михајловић има „црне рупе“ у сећању

0

mihajlovic

Доскорашњи селектор репрезентације Србије изјавио да никада не би тренирао Партизан, Рому, Милан… Али, заборавио је да је својевремено био и члан Роме.

Судбина је хтела да Синиша Михајловић, прве две утакмице као тренер Сампдорије, води против својих бивших тимова – Интера и Лација. У оба је освојио по бод.

У разговору са новинарима пред дуел са Интером на „Ђузепе Меаца“, Михајловић је рекао да, наравно, има посебну емоцију према Интеру, као и према свим бившим клубовима у којима је играо.

„Фудбал јесте професионализам, али мораш да осећаш боје свог клуба и мораш да их носиш испод коже. Фудбал је страст, љубав, ривалитет и због респекта према својим бившим клубовима никада не бих могао да тренирам Партизан, или Рому, Ђенову и Милан. Црвена звезда, Лацио, Сампдорија и Интер су обележили мој живот“, изјавио Михајловић за „Газета дело спорт“.

Али, Михајловић је заборавио важан податак из своје каријере – играо је за Рому од 1992. до 1994. године. Наступио је 54 пута и постигао је један гол. После тога отишао је у Сампдорију, потом у Лацио да би се затим преселио у Интер где је и завршио играчку каријеру.

Чуди да је Михајловић „сметнуо са ума“ тај податак, с обзиром на то да је баш на инсистирање Вујадина Бошкова дошао у „вучицу“. У првој сезони Михајловића на „Олимпику“, Рома је била тек 10. у првенству, а у Купу УЕФА је стигла до четвртфинала.

(Мондо)