Прочитај ми чланак

МЕГАБОТ Терзић: Вучићу није лако, маестрално нас води!

0

Осим што "дух Александра Вучића бди над Мараканом", како каже Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде држи и на зиду просторија клуба слике актуелног председника Србије.

Звезда више није клуб народа, већ клуб СНС, Вучића и клике, нажалост, а управа црвено-белих мора да зна да нису сви навијачи Звезде, а има их више милиона по свету, љубитељи лика и дела Вучића. Као Терзић…

Но, да се вратимо суштини, Звездан Терзић, који је последњих дана нападан на друштвеним мрежама за којекакве стварчице, гостујући на режимској ТВ Панчево, изнео је низ похвала на рачун Вучића. Хм….

‘Ајмо редом:

– Сви воде спољну политику по унапред утабаним стазама, колико се год трудио председник Вучић и сви они остали, може се то ублажити, одложити, умекшати, али читам анализе последњих избора у Немачкој, без обзира на то како се формира нова влада, ко ће бити канцелар, министар иностраних послова, мало ће ту бити измена према Западном Балкану. То је утемељено у Француској, Немачкој, Америци, велике силе имају своје интересе, ми се не уклапамо у те интересе, не гледају они ко је крив, ко прав, у нашим размирицама на Балкану. Они имају своју матрицу, газе по том путу, ми се њима не уклапамо. Председник Вучић маестрално маневрише у свим тим односима. Није му лако, али за сада успева – рекао је Терзић.

Генерални директор Звезде знао и како се води спољна политика…

– Србија је генерално сувише мала на глобалном нивоу, ми смо увек били, и пре 100 година монета за поткусуривање великих сила, увек. Нажалост, треба схватити да ћемо тешко моћи да избегнемо тај сценарио у неким наредним временима. Увек је то било раскусуравање Турске, Аустроугарске, Русије… Подршка или повлачење подршке, од Берлинског конгреса, па уназад… Није лако државном врху остати прави патриота, борити се за српске интересе, а не платити цену великим силама – навео је Терзић.

И бла бла бка, трла баба лан… Тужна је Звезда, тужан јој је директор, а тужан је и „маестрални“ Вучић.

А Србија? Она је из дана у дан све пониженија!