Прочитај ми чланак

Медведев предао Ђоковићу, Србија 2-0!

0

Данил Медведев предао је Новаку Ђоковићу други меч Дејвис Купа и после првог дана Србија против Русије води са 2-0.

 

Novak Djokovic of Serbia smiles as he plays Grigor Dimitrov of Bulgaria during the 3rd round of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, Thursday, Nov. 3, 2016.  (AP Photo/Michel Euler)

После првог гема у четвртом сету млади руски тенисер одлучио је да преда меч због проблема са грчевима, при вођству Ђоковића са 2:1 у сетовима (3:6, 6:4, 6:1, 1:0).

Други рекет света неочекивано лоше је стартовао, Медведев је први дошао до брејка, а потом је Ђоковић забринуо публику на мечу пошто је затрашио медицински тајм-аут.

Ипак, успео је да се врати, али је руски тенисер направио чак три брејка у првом сету и заслужено повео (6:3). Међутим, Новак се вратио у меч и у другом сету дошао до изједначења (6:4), а потом и до вођства (6:1).

Већ на старту трећег сета видело се да Медведев не може да настави меч, у једном тренутку се и срушио на терен, али је почео да игра четврти сет, да би после првог гема, који је завршен Новаковим тријумфом (1:0), предао меч и Србија је на бод до победе у првој рунди Дејвис купа.

У првом сусрету Виктор Троицки донео је први поен Србији после велике борбе и пет сетова тријумфом над Кареном Качановим.

У суботу је на програму дуел дублова, а у недељу се играју преостала два сингл меча. Тим који први стигне до три победе обезбедиће пласман у друго коло.

Ток меча:

Одличан старт Давида Медведева, одмах је створио шансу за брејк, али у наставку Новак везује два поена. Ипак, први гем осваја Данил Медведев – 1:0. У другом гему играло се на разлику, Ђоковић је прво дошао до брејк лопте, а потом драјв волејом завршава гем у своју корист – 1:1. Нову прилику за брејк у трећем гему имао је Медведев коју је и искористио за још једно вођство – 1:2.

Уследила је кратка пауза јер се Ђоковић пожалио на болове у рамену, али је други рекет света успео да се избори и да изједначи у првом сету – 2:2. Међутим, поново и неочекивано млади руски тенисер узима сервис Новаку, а потом и на свој сервис има велику предност – 2:4.

Јако битан гем за Новака који је коначно добио на свом сервису после три брејка – 3:4. Најлакши гем до сада добио је Рус који је на корак до освајања првог сервиса – 3:5. Новак је сервирао за опстанак, али Рус игра одлично и заслужено води – 3:6.

У другом сету Медведев је наставио да задаје главобољу српском тенисеру, који је направио доста грешака у наставку. Млади руски тенисер успео је да направи брејк за нову предност -0:2.

Новак није успео да врати брејк и 63. тенисер света поново долази до велике предности у другом сету – 0:3. Српски тенисер успео је да добије гем на свој сервис и тако смањи заостатак – 1:3. Успео је Ђоковић да одузме сервис противнику и тако врати брејк за – 2:3, а потом и да изједначи 3:3.

Медведев поново води и добрим сервисима прекида серију Новака Ђоковића – 3:4. Одличним нападима Ђоковић поново није дозволио брејк противнику, а како меч одмиче долази до правог ритма – 4:4.

Неколико добрих потеза за Новаков нови брејк који ће сада сервирати за изједначење – 5:4. Без изгубљеног поена потврдио је брејк и освојио други сет – 6.4, а коначно смо могли да видимо и осмех на Новаковом лицу.

Добрим сервисима Медведев осваја први гем у трећем сету – 0:1. Ипак, Новак је успео да на свој сервис дође до изједначења, а последњим поеном потврдио је зашто је један од најбољих на свету – 1:1. У наставку меча Србин је потврдио да се полако враћа и направио је брејк за вођство у трећем сету – 2:1.

Види се да је Рус уморан и без изгубљеног поена српски тенисер потврдио је брејк за 3:1, а потом и до још једног за велику предност – 4:1. Данила Медведева ухватио је грч у овом гему и чини се да је млади Рус близу предаје на овом мечу.

Уз мало проблема, Новак долази до новог гема, а Рус сервира за опстанак – 5:1. Ипак, Новак је рутински завршио сет у своју корист за ново вођство – 6:1.

Иако се мислило да ће предати меч, Медведев је наставио да игра у четвртом сету, али је после првог гема предао меч и Србија је повела са 2:0.