Прочитај ми чланак

МАМИЋ ОТКРИО: „Никако не бих волео да Динамо извуче Звезду, Звезда ће играти у ЛШ”

0

Први човек Динама верује да црвено-бели имају јак тим који може у Лигу шампиона.

Црвену звезду очекује дуел 3. кола квалификација за Лигу шампиона против Спартака из Трнаве, а уколико буде боља у двомечу, последњи корак ка уласку у групну фазу елитног европског такмичења могао би да буде против загребачког Динама, за који се очекује да победи Астану и буде у кругу екипа које би могле да „укрсте копља“ са црвено-белима.

© AFP 2017/

Како преноси Информер, овакав потенцијални исход жреба у Ниону који се одржава у понедељак, ни мало не радује првог човека Загрепчана, Здравка Мамића, који би избегао овај Еx-Ју дерби.

– Никако не бих волео да Динамо извуче Звезду, и то искључиво из фудбалских разлога. Гледао сам и зимус Звезду, знам да су неки играчи отишли, али дошле су замене. Податак да црвено-бели ове сезоне нису примили гол много говори о томе како се ради са екипом – рекао је Мамић.

Екипа из Загреба је подмладила екипу за предстојећу сезону, али је у дуелима са Хапоел Бер Шевом показала да. и те како, поседује квалитет. Баш зато би и могући дуел српског и хрватског клуба привукао велику пажњу, а победник би се тешко могао наслутити.

– Тешко би ми било да проценим ко би ту прошао даље. Наравно да бих навијао за Динамо, али биле би то баш тешке утакмице. Звезда је сад већ искусна, па су на њеној страни и квалитетни играчи. Са друге стране, Динамо има младу екипу. Нисам сигуран да ли би победило искуство или младост. Због тога желим неког другог ривала. Верујем да ће Звезда ове године играти Лигу шампиона – додао је Мамић.

Ипак, да би до овог меча уопште и дошло два тима морају прво да елиминишу Спартак из Трнаве, односно Астану и касније се укрсте „вољом жреба“.

– Најпре је важно да истакнем да и Звезди и Динаму желим пролазак у плеј-оф за Лигу шампиона, јер би то одмах значило групну фазу Лиге Евопе. Ту су загарантоване и јаке утакмице и новац. Од срца желим и једнима и другима да прођу, а Звезди то неће бити тешко. Пратио сам мало како игра, против Спартака је свакако фаворит.

Мамић сматра да не би смело да буде проблема у организацији евентуалног окршаја између Звезде и Динама.

– Јасно је да бисмо меч сматрали догађајем високог ризика, а када је реч о таквим мечевима, онда и мере безбедности буду подигнуте на максимум. Већина народа је нормална и дошла би да бодри свој клуб у мечу за улазак у Лигу шампиона. Не би појединци то могли да поремете. Него, генерално на овим просторима имам о проблем да више пажње посвећујемо појединцима него нормалној већини – закључио је Мамић.