Прочитај ми чланак

КВAРЕЖМA ПОНОВО ЈУНAК: Португал са пенала избацио Пољску и отишао у полуфинале

0

Фудбалери Португала пласирали су се после бољег извођења пенала у мечу са Пољском (5:3), у полуфинале Европског првенства, где ће се састати са бољим из дуела Белгија - Велс, који се игра у петак у 21 сат.

Невероватан почетак најавио је жестоку борбу коју смо и добили, али не и тако ефикасну каква је могла да буде.

Португалци су још једном показали да су невероватни тактичари, јер су свих пет утакмица на шампионату завршили нерешено после 90 минута.

Одлука је пала након пенала… Врло прецизни у прве четири серије били су Роналдо, млади Санчез, Мутињо и Нани, односно Левандовски, Милик, Глик, док је Руи Патрисио одбранио шут Блашчиковском, а онда је Кварежма закуцао лопту у мрежу за полуфинале!

На самом почетку их је шокирао Роберт Левандовски. Нигде га није било скоро цео шампионат, седам мечева заредом је постио и онда је затресао мрежу када је било можда и најважније.

Велики кикс десног бека Португала Седрика искористио је Гросицки, са левог крила је упослио Левандовског који је из прве погодио ближи угао за велико славље међу пољским навијачима.

Био је то други најбржи погодак у историји ЕП, јер је постигнут у 100. секунди.

Нису се повукли након тога потпуно, али јесу како је време одмицало и Португал је успео да крунише бољу игру. Учинио је то најмлађи стрелац у нокаут фази шампионата Старог континента – Нани је лепо одложио лопту за Рената Санчеза, а овај талентовани Португала је са 18 година и 316 дана снажним ударцем исписао историју.

Све после тога је излишно до пенала. Једино је Роналдо у 85. минуту могао да постане херој свог тима да из добре прилике није промашио целу лопту, што је шанса за којом сада неће много жалити!

A у продужетку голова било није. Португалци су имали више од игре, али ниједан од голмана није био озбиљно угрожен, па је о полуфиналисти одлучивано са пенала.

Блашчиковски је у пенал серији промашио седми шут, што је Кварежма претворио у тријумф Португала, који у последњих 5 мечева није победио након 90. минута.