Прочитај ми чланак

“Крвави“ Зоран Шећеров на СОС каналу?

0

Zoran Šećerov

(Mocartsport)

Кад смо сви поверовали, да ли је толико немогуће? Познати спортски новинар скренуо пажњу на превише тензије у српском фудбалу.

Мало глуме за мало више свести. Тако би у најкраћем могло да се окарактерише оно што је у недељу вече извео Зоран Шећеров. Познати новинар, последњих година стручни консултант у емисији “Тотал сокер одјеци“, појавио се у студију СОС канала и испричао да га непосредно пред улазак у студио претукла тројица хулигана. Испоставило се да је “крв“ на његовој глави, због које се јавност на пола сата потресла, заправо само добра шминка иза које се крије намера да скрене пажњу публике на све чешће сцене насиља присутне у Србији.

Шећеров је на почетку емисије аутора и водитеља Небојше Петровића ушетао у студио “обливен крвљу“ и гледаоцима саопштио како су га испред просторија поменуте ТВ станице сачекали хулигани и претукли, а да ће током емисије открити ко су налогодавци. А онда, кад су поједини медији почели да емитују вест како у студију седи познати новинар – пребијен и крвав – он је сам, на питање ко га је претукао, одговорио:

“Две симпатичне шминкерке СОС канала“, насмејао се Шећеров и затим објаснио како га је на овај штос навело превише тензије у српском фудбалу. “Хтели смо да урадимо нешто ваљано. Морамо да будемо искрени једни према другима и да се ослобађамо онога што не ваља. Криво ми је што у центру пажње нису људи који који производе забаву и лепоту, него анонимусу које је стицај околности довео у позицију да владају фудбалом. Имају велика права, а никакве обавезе“.

Иначе, на истом месту, пред гостовање на СОС каналу, у понедељак је нападнут финанијсер Рада, Ранко Стојић, кога су навијачи Грађевинара гађали јајима. Судије се желе да им газде појединих клубова прете, навијачи свако мало праве инциденте, тако да је порука СОС канала – дозовимо се памети да се нешто слично не би поновило у стварности.

“Можда је минут до 12 да се скрене пажња, јер је узаврела атмосфера у нашем фудбалу. А не заборавите да је реч само о игри“, рекао је Марко Николић, тренер Војводине, гост у вечерашњем издању “Тотал сокера“.