Прочитај ми чланак

Колико ће Челзија коштати Марковић?

0

Lazar Markovic99p0(МОНДО, фото: партизан.рс)
Енглески медији објавили су да је Челси најближи потпису уговора са нападачем Партизана, али уз апсурдне разлике у могућим обештећењима.

Прича о трансферу Лазара Марковића (19) у Челси већ је толико стара, да се просечан фудбалски навијач вероватно и не сећа када је та могућност први пут наговештена у домаћим медијима (било је то у мају 2012).

Без обзира на то да ли је Марковић и даље Партизанов, или је још јесенас продат инвестиционом фонду израелског менаџера Пинија Захавија, обистиниле су се најаве председника црно-белих Драгана Ђурића и доскорашњег спортског директора Љубише Тумбаковића – да ће репрезентативац Србије остати у Хумској 1 до краја актуелне сезоне.

Међутим, крај сезоне је све ближи, па би већ овог или следећег месеца требало очекивати расплет помало напорне саге, током које је популарни Маркец провео неколико недеља на лечењу у Енглеској (зашто баш тамо?) и у пролећном делу сезоне одиграо тек 45 минута, у недељу против Новог Пазара.

Информације са Острва иду у прилог спекулацијама везаним за Челси, који је у новинама од среде проглашен главним фаворитом у трци за „брзоногог нападача, који делује са позиције повученог центарфора“.

Чак и интересантнији од Марковићеве дестинације су износи обештећења којима баратају енглески медији.

Таблоид „Сан“, тако, помиње шест милиона фунти, а новинар „Дејли Мејла“ Сајмон Џонс, који је зимус навео да ће обештећење износити осам милиона фунти, сада је „променио плочу“ и у наслову истакао да ће Марковић коштати чак два и по пута више – дакле, 20 милиона!

Колико ће од укупног износа припасти Партизану, тек остаје да се види.

Прилично је реално да Лазар Марковић у случају одласка на Стамфорд Бриџ овог лета, одмах буде прослеђен на позајмицу, како би стицао искуство у некој мање захтевној средини.

Тако је Челси летос послао Ромелуа Лукакуа у Вест Бромвич Албион, Кевина Де Бруина у Вердер, Гаела Какуту у Витесе, Џефрија Бруму у Хамбургер, односно Лукаса Пјацона у Малагу у јануарском прелазном року.