Прочитај ми чланак

КАПИТЕН ЗВИЈЕЗДЕ ДОБИО ОТКАЗ јер је честитао Дан Републике Српске

0

Фудбалер Звијезде Градачац Дејан Поповић добио је отказ у том клубу из друге лиге Босне и Херцеговине због објаве на друштвеним мрежама.

Он је деветог јануара честитао Дан Републике Српске, што се није допало управи клуба па је Поповић после седнице у петак проглашен непожељним.

Два дана касније Независне пишу да се Фудбалски савез БиХ оградио мишљењем да нема механизме нити надлежности да реагује на било који начин.

„Након састанка Управног одбора поводом поступка играча и капитена Звијезде Дејана Поповића који је непримернеом и непотребном објавом на друштвеној мрежи Инстаграм нарушио углед нашег клуба, Звијезда Градачац раскида сарадњу са овим играчем“, наводи се у саопштењу Звијезде Градачац.

Савез је само констатовао да су због непримерених изјава предвиђене казне.

„Због непримерених изјава предвиђене су казне. Међутим, питање је шта и у којој ситуацији се може сматрати непримереном изјавом. Што се тиче потеза ФК Звијезда, они су вероватно поступили по неком свом правилнику којим је дефинисано понашање њихових играча и јавни иступи и ми ту немамо право да се мешамо. Притом не смемо заборавити да је БиХ дубоко подељена земља, у малим срединама то је посебно изражено. Претпостављам да су се и челници клуба нашли под одређеним притиском јавности и били на неки начин приморани да овако поступе. Није непознато да се играчи, и то у много познатијим лигама света, оглашавају путем друштвених мрежа и својим коментарима изазивају одређене реакције јавности. Због тога вероватно не добијају отказ, али БиХ је једноставно таква земља где је све нормално и истовремено ништа није нормално“, констатује извор Независних из Дисциплинске комисије ФС БиХ.

Читав проблем настао је због Поповићеве објаве „Од Требиња до Мањаче заставе се исте каче, од Новога па до Пала све је наше, Богу хвала. За тебе се борба водила жестока. Републико Српска зеницо из ока“.

Поповић не мисли да је тиме било кога увредио.

„Не знам зашто се диже толика помпа. Никога нисам увредио, нити омаловажио. Волим своје и поштујем туђе, нисам имао намеру било кога да увредим и поносан сам што сам Србин. Професионалац сам и тако поступам на свом послу. Увек сам давао максимум и жао ми је што је све тако испало. Нисам имао никакав проблем са саиграчима и жао ми је што ме називају ‘другим Огњеном Врањешом’, не знам због чега. Обавештен сам од клуба о одлуци Управног одбора“, рекао је доскорашњи играч Звијезде.