Прочитај ми чланак

КАКВА УТАКМИЦА БЕЛГИЈА У ЧЕТВРТФИНАЛУ: Храбри Јапанци замало да изненаде (ВИДЕО)

0

Маестрални потези тренера Роберта Мартинеза донели репрезентацији Белгије пласман међу осам најбољих, Јапанци показали сјајну игру, али је Белгија ипак боља.

Невероватан меч на „Ростов Арени“, шести меч осмине финала између Белгије и Јапана окончан је тријумфом европске селекције резултатом 3:2 (0:0) и то након великог преокрета.

foto: fifa

 

Није било претерано узбудљиво у првих 45 минута, Белгијанци су били бољи ривал, али је селекција Јапана показала зубе и повремено претила, на крају су „Самураји“ имали и најбољу шансу у првом полувремену.

Играо се 44. минут када је Осако припретио, Куртоа је успео да укроти његов ударац, али му је лопта склизнула из руку, срећом, успео је да се снађе и спречи је да се откотрља у мрежу.

А онда, након само три минута игре у наставку, Харагучи ипак тера голмана Челсија да вади лопту из мреже. Сјајна контра, избио је офанзивац Јапана пред Куртоу, финтом телом избацио и њега и једног дефанзивца и прецизним ударцем погодио даљи угао за 1:0.

То није било све, само четири минута касније, Такаши Инуи добија лопту на ивици казненог простора, одлучује да опроба ударац, сјајно је шутирао и матирао Куртоу, 2:0 за „Самураје“.

Ипак, успевају Белгијанци да се тргу врло брзо, направио је потом Мартинез две измене, увео је Чадлија и Фелаинија уместо Караска и Мертенса и то је уродило плодом.

У 70. минуту, велика неопрезност јапанског голмана, Вертонген је приметио да Кавашима није на добром месту, упутио је из незгодне позиције ударац главом ка голу Јапана и лобовао противничког чувара мреже за 2:1.

Само четири минута касније, Фелаини добро скаче у казненом простору Јапана и центаршут Азара претвара у погодак, 2:2.

Неких 10ак минута касније, солидна шанса за Јапанце да врате предност, искусни Хонда је тукао из добре позиције, али је одбрана Белгије успела да их изблокира.

А онда, за само 60ак секунди, две велике шансе за Белгију, најпре је Кавашима маестрално сачувао ударац Насера Чадлија, да би потом и Лукаку шутирао главом из добре позиције, али је голман Јапана поново био на висини задатка.

У финишу регуларног деле ја најпре умало Витсел савладао сопственог чувара мреже, али је Куртоа успео да скрене лопту у корнер.

Након тога је Хонда упутио сјајан ударац са око 30 метара удаљености из слободњака, али је Куртоа поново био на висини задатка.

А онда, након корнера који је уследио након поменутог ударца, контра Белгије као из уџбеника, Де Брујне шаље лопту на бок ка Менијеу, овај заврће у средину, Лукаку је пушта кроз ноге, она стиже до Чадлија, који постиже гол за поптуни преокрет, 3:2 за Белгију!

Није било довољно времена за Јапанце, резервиста Чадли је јунак Белгије, која је након великог преокрета дошла до победе и пласмана у наредну фазу такмичења.

Састаће се Белгијанци у 1/4 финалу са селекцијом Бразила.