Прочитај ми чланак

Још један великан пао у руке Американаца

0

Нови председник клуба, бизнисмен Жак-Анри Еро, преузео је дужност у тренинг центру Олимпика. Он је одмах после потписивања уговора у Паризу отпутовао у Марсељ, где се састао са запосленима у клубу и играчима

14767402268424

Фудбалски клуб Олимпик из Марсеља променио је власника, пошто је званично продат америчком бизнисмену Френку Мекорту, са којим је у Паризу потписан купопродајни уговор. Нови председник клуба биће Жак Анри Ероа и то ће означити почетак нове фазе и крај владавине породице Луис-Драјфус, која је водила клуб последњих 20 година.

Преговори сада већ бивше власнице Маргарите Луис-Драјфус и Мекортових заступника одвијали су се у њујоршкој адвокатској канцеларији Саливен и Кромвел, у близини Шанзелизеа, пренео је локални лист Прованс.

Нови председник клуба, бизнисмен Жак-Анри Еро, преузео је дужност у тренинг центру Олимпика. Он је одмах после потписивања уговора у Паризу отпутовао у Марсељ, где се састао са запосленима у клубу и играчима.

Како преносе француски медији, пПриоритет Мекорта и Ероа биће појачање структуре клуба, именовање новог спортског директора и директора за финансије и маркетинг.

На спортском плану, Мекорт би могао покушати да на зиму „понуди“ трансфер неког од престижних играча и одреди новог тренера за следећу сезону. Као кандидат помињао се, пре свих, Италијан Роберто Манчини.

Екипа Марсеља тренутно заузима 12. место на табели француске Лиге 1 са 11 бодова мање од водеће Нице.