Прочитај ми чланак

Ивковић пред Летонију: „Нема страха“

0

duda_620x0

(Спортске.нет)

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић поручио је пред сутрашњи дуел са Летонијом да међу његовим изабраницима нема страха од меча који носи велики улог, пласман у другу фазу такмичења.

Изабраници Душана Ивковића закомпликовали су себи живот поразом у трећем колу групе „Б“ од Македоније, али планирају да га својим снагама врате у нормалу.

Наредни меч Србија игра у недељу против репрезентације Летоније која има идентичан скор као и „Орлови“ након три одиграна меча. Због тога ће дуел две репрезентације одлучивати ко ће већ у недељу обезбедити пласман у другу рунду такмичења.

Селектор репрезентације Србије рекао је пред сутрашњи дуел да ће сви играчи бити спремни али да ће Стефан Марковић остати без тренинга пред дуел са Летонијом.

„Оставили смо преподне без тренинга и било је довољно времена да се тим опорави. Здравствени билтен је повољан јер Стефан Марковић нема никакву озбиљнију повреду. Он је рано јутрос ишао у Јежице и ту је дефинисано да нема никакву тешку повреду. Данас неће тренирати и то је за нас велики проблем“ истакао је Ивковић а преноси „Мондо.рс“.

Марковић је у завршници дуела са Македонијом незгодно стао, па је морао на поменуте тестове, који су показали да није озбиљније повређен и да ће бити спреман за дуел са Летонијом.

Оно што је селектор Ивковић ставио у први план пред меч са Летонцима јесте мирна атмосфера у свлачионици која је лишена страха од онога што следи.

„Да ми је неко понудио две победе из три меча, сигурно је да бих то врло радо прихватио. Међутим, нема разлога за страх. Требало би да се вратимо својој игри и не смемо да причамо о страху. Свако ко има дефинисану улогу мораће да је одигра и то је то“ констатовао је Дуда.

Ивковић је објаснио какав је план за сутрашњи меч, односно како ће сваки појединац морати да обави оно што се од њега очекује. Буде ли тако, нема зиме, сматра селектор.

„Дебитант Калинић је у припремном период имао три скока у нападу, а на овом турниру нема ниједан једини. Ако свако уради оно што може да уради, поново ћемо бити тај тим. Нема страха. Свако би требало да се врати својој улози. Овај тим постоји само два месеца, са три играча који су играли заједно, остали нису никада. Оптимиста сам“ закључује стратег „Орлова“.

Дуел Србије и Летоније игра се у Јесеницама у недељу, са почетком од 17 часова и 45 минута. Обе репрезентације имају по пет освојених бодова након три одигране утакмице али је Србија трећа у групи због лошије кош разлике.